Sport
MIROSLAV BIČANIĆ

Debi s Ukrajinom začinio pogotkom
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

U predstojećem ogledu Hrvatska - Ukrajina Slavonci će činiti obrambeni bedem. Užu obranu činit će Domagoj Vida i Matej Mitrović, a svoju prigodu čekat će Marko Lešković. Sasvim suprotno bilo je na prvoj utakmici Hrvatske i Ukrajine još davne 1993. godine. Hrvatska je u tom prijateljskom susretu slavila s 3:1, a pogotke su uz neizostavnog Davora Šukera postigli i Željko Adžić, danas vinogradar i vinar u Kutjevu te Miroslav Bičanić. Nekadašnjem igraču Osijeka, Zagreba, a kasnije i Duisburga, Hanse, Hapoela..., bio je to debi u kockastom dresu u kojem je dva puta zaigrao.

- Susret s Ukrajinom pamtit ću prema debiju i prema mom kasnijem pogotku. Ušao sam negdje u šezdeset i nekoj minuti umjesto Bokšića. Kasnije sam još zaigrao u Osijeku protiv Mađarske. Susret je završio 4:1, a ja sam ušao na početku drugog poluvremena umjesto Slavena Bilića.

Pamti susret s Ukrajinom i po situaciji koja je tada vladala u Hrvatskoj.

- Hrvatska je još bila okupirana. Malo je bilo uopće prijateljskih utakmica, još nismo igrali kvalifikacije pa je svaka takva utakmice služila za promociju zemlje. Slično su razmišljali i Ukrajinci koji su prolazili kroz slično razdoblje nakon izlaska iz SSSR-a. Iz ove pozicije drago mi je što smo i mi igrači koji nismo tada bili standardni reprezentativci i iskreno manje poznati dobivali prigodu u ovakvim susretima.

Bičanić se danas bavi menadžerskim poslovima. Između ostaloga zastupnik je Marcela Brozovića.

- Bio sam s njim na kavi, odlično je raspoložen, odlična je i atmosfera općenito među dečkima u reprezentaciji. Znate dobro da je Brozović slomio nožni prst, zbog čega nije jedno vrijeme igrao, a čini se kako će mu ostati problem, jer je krivo zarastao. No, ništa ga to neće omesti. Odlično je raspoložen, igrački je sazrio i siguran sam kako će nas još dosta puta razveseliti u dresu Hrvatske, kao što je to učinio protiv Islanda.

Bičanić će biti na utakmici u petak.

- Veselim se utakmici i punom stadionu, vjerujem i sjajnoj atmosferi. Naravno, nadam se našoj pobjedi. Naravno, bod ne bi bio smak svijeta, ali treba razmišljati kako pobijediti. Ima još dosta do kraja kvalifikacija. Treba još ići i u Ukrajinu - zaključio je Bičanić. K.Lacković

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike