Osijek
IZ GRADSKE BLAGAJNE

Za uskrsnice umirovljenicima i socijali 1,6 milijuna kuna
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

Grad Osijek i ove će godine umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima podijeliti uskrsnice u iznosu od 100 do 250 kuna, ovisno o iznosu umirovljeničkih primanja. Za tu je svrhu iz gradske blagajne izdvojeno približno milijun i 600 tisuća kuna.

Pravo na uskrsnicu imaju umirovljenici s prebivalištem na području grada Osijeka i ukupnim mirovinskim primanjima do 2000 kuna. “Razvrstani su u tri skupine. Umirovljenici iz prve skupina, sa do 1000 kuna umirovljeničkih prihoda, dobit će 250 kuna uskrsnice, što je povećanje od 50 kuna u odnosu na prije. Druga će skupina umirovljenika, s umirovljeničkim primanjima od 1000 kuna i jedne lipe do 1700 kuna, dobiti uskrsnicu od 200 kuna kao i dosad, a treća skupina umirovljenika, s umirovljeničkim primanjima od 1700 kuna i jedne lipe do 2000 kuna, dobit će uskrsnicu u iznosu od 100 kuna. Također, uskrsnicu će dobiti i korisnici socijalnog programa Grada Osijeka, gdje se isplaćuju obiteljske uskrsnice za sve korisnike troškova stanovanja, a uskrsnica za njih iznosi 300 kuna koje će dobiti na kartici Zagrebačke banke kao i prijašnjih godina”, izvijestio je Romano Kristić, pročelnik gradskog odjela za socijalu i zdravstvenu skrb.

Iz Grada navode kako se zahtjevi za uskrsnice mogu podnijeti od 23. ožujka u prostorijama gradskih četvrti i mjesnih odbora te u Upravnom odjelu za socijalu skrb Grada Osijeka. Zahtjeve moraju podnijeti i umirovljenici koji ostvaruju mirovinu ili prihod iz dvaju ili više izvora, te oni koji ostvaruju mirovinu prema međunarodnim ugovorima. Umirovljenici koji su u starosnim mirovinama ostvarenim u RH i invalidskim prijevremenim mirovinama bez dodatnog rada ostvarit će pravo na uskrsnicu na temelju Gradu dostavljenih lista iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Nalaze li se na popisu onih koji će dobiti uskrsnicu građani mogu provjeriti pozivom na brojeve telefona 229-102 i 229-108.

“Ovom prilikom šaljemo poruku da smo socijalno osjetljiva lokalna vlast. S jedne strane, pomažemo onima koji su u potrebi, a s druge strane izražavamo žaljenje što je tako velik broj ljudi kojima uskrsnica treba. U ovoj smo godini učinili i iskorak, napravili smo ono što mislimo da je važno - povećali smo broj onih koji će dobiti uskrsnice. Ove će godine 12.500 osoba biti obuhvaćeno uskrsnicima, dok je lani taj broj bio upola manji”, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Isplata se uskrsnica očekuje od sedam do deset dana prije Uskrsa. Krajnji je rok za podnošenje zahtjeva za uskrsnicu 24. travnja. Oni koji kasnije predaju zahtjeve i na uskrsnice će duže čekati. I. Solar

12.500

građana dobit će uskrsnicu iz gradskog proračuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike