Osijek
SURADNJA S FAKULTETIMA

Vrtićarci, roditelji i odgojitelji učili i otkrivali tajne mozga
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

Dječji vrtić Osijek i Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u povodu Tjedna mozga, organizirali su radionice u podcentrima Ivančica i Mak, i to za djecu, roditelje i odgojitelje. Paralelno su za odgojitelje i stručne suradnike održana stručna predavanja u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića.

U podcentru Ivančica održana je radionica “Gdje je mozak?”, koju su vodili dr. sc. Senka Blažetić i studenti Odjela za biologiju, te radionica “Izrada senzomotoričkih igračaka za djecu”, koju su vodile odgojiteljice Nada Vaci i Lidija Prašnikar. U podcentru Mak održana je radionica “Zašto imamo mozak?”, koju su vodili dr. sc. Senka Blažetić i studenti Odjela za biologiju.

U sklopu stručnog skupa za odgojitelje, prof. dr. sc. Marija Heffer govorila je o temi “Rođeni za maženje i učenje”, doc. dr. sc. Irena Labak o temi “Učimo od prve!”, dr. sc. Ana Babić Čikeš o “Razvoju emocionalne inteligencije u predškolskoj dobi” a dr. sc. Senka Blažetić o temi “Gle tko to govori – priča koja počinje osmijehom”.

“Zahvaljujemo Medicinskom fakultetu u Osijeku što je nesebično pružio priliku djeci, roditeljima i odgojiteljima da upoznaju područje razvoja koje je iznimno važno za rad s predškolskom djecom u dobi od jedne do tri godine. Nadamo se da ćemo također zajedno obilježiti i idući Tjedan mozga”, rekla je Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek. I.Sl.

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike