Regija
POKAZNA VJEŽBA

Projekt “Recall” - zajedno protiv klizišta
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

VUKOVAR

Pokazna vježba “Klizište 2017.” održana je na području Gimnazije Vukovar, a vježba je bila dio aktivnosti projekta “Recall” - zajedno protiv klizišta, koji je u završnoj fazi i dobra je pretpostavka za cjelovito rješenje sanacije klizišta na području Gimnazije Vukovar.

- Najvažnije je da smo ušli u projekt koji je za nas bitan. Može se vidjeti kako zgrada Gimnazije ima dosta napuknuća kako vani, tako i u podrumu. Pokušali smo preko projekta analizirati situaciju do one razine da kažemo sigurnost građana je najvažnija, s druge strane cilj nam je bio da uđemo u drugi projekt koji je puno veći, “Recall 2”, koji će u svibnju krenuti. Idemo u pravcu da dođemo do sredstava kako bismo sanirali ovaj prostor. Projektom “Recall 2” želimo upozoriti na puno veće probleme, koji se protežu do Iloka - rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz projekt “Recall” uloženo je 80.000 eura da bi se mogle provesti analize i upozoriti na sve probleme.

Ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović između ostalog rekao je:

- Nama je dio školskog igrališta jednostavno nestao. Tada su počele gradnje potpornog zida i kad je zid napravljen, nastali su problemi jer nije adekvatno sagrađen i ne postoji odgovarajuća odvodnja oborinskih voda. Ispod se nalaze tuneli u Radićevoj ulici i do tih tunela voda je našla put i dvorište se počelo urušavati, što je povlačilo i dijelove zgrade. Najveći problem je neadekvatna obnova koja je trajala samo godinu dana.

Kad govorimo o vježbi - ŽC 112 Vukovar zaprimio je dojavu od ravnatelja Gimnazije Vukovar o aktiviranju klizišta na prostoru Gimnazije Vukovar, te o požaru koji se nekontrolirano širio prvim katom škole. Nadalje, ravnatelj obavještava navedeni centar da su četiri osobe ozlijeđene te da je još neutvrđen broj učenika i nastavnika ostao zarobljen na prvom katu škole. Možemo reći da su sve mjerodavne službe žurno odradile sve svoje zadaće, tako da je na kraju pokazna vježba uspješno odrađena.M.Kokaj

Brojni sudionici vježbe

Sudionici vježbe bili su Policijska postaja Vukovar, Javna vatrogasna postrojba Vukovar, HGSS-Stanica Vinkovci, Društvo Crvenoga križa Vukovar, Gimnazija Vukovar, Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, dok su nositelji vježbe Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

Najčitanije iz rubrike