Dome slatki dome
SAVJETUJEMO:

Temeljito pranje automobila nakon zime
Objavljeno 23. ožujka, 2017.

Nakon razdoblja hladnog vremena, snijega, soli i svih drugih “zimskih radosti”, vrijeme je za temeljito pranje automobila.

Zima je konačno iza nas, a sve toplije vrijeme i duži dani nagovještaju skorašnji dolazak proljeća. Svi oni koji maze i paze svoje automobile sigurno su jedva dočekali ovakvo vrijeme. No, ako i ne ulazite u kategoriju onih koji su iznimno predani čišćenju i održavanju automobila u „ljekarna čistom“ izdanju, valjalo bi nakon zime obaviti temeljito pranje automobila.

Kanta, voda i šampon

Iako često donosimo naše savjete kako održavati automobil u tip-top stanju, ovaj put stvar ćemo maksimalno pojednostavni i bazirati se na svega tri proizvoda iz pristupačnog Alfacare asortimana: Auto šampon s voskom, Čistilo za felge i Vosak sušilo. Ova tri proizvoda bit će vam dovoljna za temeljito pranje nakon zime i za postizanje novog sjaja na vašem limenom ljubimcu. Osim toga, kako su pakiranja izdašna, potrajat će i neko vrijeme za redovito održavanje automobila. Ako doma imate visokotlačni perač, popularno zvan miniwash, obvezno ga upotrijebite za pretpranje. U slučaju da nemate visokotlačni perač, preporučamo otići u neku od samoposlužnih praonica te oprati automobil uobičajeno, tek toliko kako bismo uklonili grubu prljavštinu i spriječili njeno razmazivanje prilikom pranja spužvom. Prilikom pranja visokotlačnim peračem nemojte zaboraviti pognuti se te oprati blatobrane i koliko god uspijete dosegnuti ispod vozila. Naime, često prilikom pranja zaboravljamo na podvozje automobila, a koje je itekako izloženo djelovanju korozivnih soli, vode, snijega, itd. Prilikom pretpranja obilno na kotače nanesite Alfacare čistilo za felge i nakon nekoliko minuta djelovanja naplatke prijeđite mekom četkom. Nakon temeljitog pretpranja spremni ste za ono pravo pranje. S razlogom ga zovemo pravo pranje, jer bez muke nema rezultata. U čistu kantu ulijte čep ili dva Alfacare Auto šampon s voskom i s mlazom vode napunite ju. Izbjegavajte ikakve druge šampone (poput deterdženta za suđe) pri pranju auta osim onih striktnih za ovu namjenu, u protivnom možemo trajno oštetiti lak na automobilu. Ulijevanjem vode uz Alfacare Auto šampon s voskom dobit ćete pjenušavu i mirisnu tekućinu s kojom uz pomoć spužve prijeđite cijeli automobil. Krenite od krova pa prema podu, izbjegavajte kružne pokrete i obvezno perite automobil u sjeni, odnosno bez direktnog sunčevog svjetla na automobilu, kako ne bi došlo do sušenja šampona na laku. Nakon što ste svaki dio prešli sa spužvom, za kraj operite i blatobrane, prostor oko kotača. Za kraj obilno isperite automobil vodom.

Sjaj i zaštita u jednom

Nakon temeljito opranog automobila poželjno je automobil presvući zaštitnim voskom, no kako je za takav zahvat potrebno nešto vremena, a pretpostavljamo da ste u stisci – tu je Alfacare Vosak sušilo. Dok je automobil još mokar, obilno nanesite Vosak sušilo po automobilu te nakon nekoliko minuta vozilo lagano isperite vodom. Proizvod sadrži prirodne biljne voskove koji polarizirajućim svojstvom prianjaju uz lak vozila čineći ga sjajnim i vodoodbojnim. Proizvod uz vrhunski sjaj olakšava sušenje i štiti lak od atmosferskih utjecaja olakšavajući svako sljedeće pranje vozila. Krpom od mikrovlakana ili kožom postignite visoki sjaj automobila i spremni ste za nove, sretne, čišće i ugodnije kilometre. M.Režić

Obvezno perite automobil u sjeni, odnosno bez direktnog sunčevog svjetla na automobilu kako ne bi došlo do sušenja šampona na laku

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike