Sport
“KOCKASTI” JEDVA ČEKAJU PETAK I PUN MAKSIMIR

Ukrajini će trebati tri Konopljanke
da osvoje bar bod u Zagrebu
Objavljeno 21. ožujka, 2017.
Tin Jedvaj jedva čeka utakmicu s Ukrajinom i atmosferu punog stadiona, koju kao igrač Dinama nije imao priliku doživjeti

Hrvatski nogometaši u odličnom su raspoloženju odradili još jedan trening u Zagrebu i nastavili pripreme za susret s Ukrajinom. “Kockasti” su na travnjak istrčali u različitim i raznobojnim čarapama, nije to bila neka “fora”, nego su dečki na taj način obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom!

Na jednoj strani Modrić, Subašić, Mandžukić... radili su punim gasom, na drugoj pak pod posebnim režimom Ivan Perišić, Dominik Livaković te Domagoj vida koji je u Zagreb stigao s lakšom ozljedom. No, Vida bi trebao biti spreman za petak.

Nije trenirao posebno, ali Tin Jedvaj je pod budnim okom izbornika Ante Čačića. U petak bi trebao krenuti od prve minute umjesto ozlijeđenog Šime Vrsaljka.

- Žao mi je što se Vrsaljko ozlijedio, tek je počeo češće igrati u Atleticu, bio je doista odličan protiv nas u Ligi prvaka - kaže branič Bayer Leverkusena.

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Vrsaljkova ozljeda je Jedvajova prilika da pokaže koliko vrijedi na toj poziciji.

- Ako izbornik tako odluči, mislim da ga mogu zamijeniti, ali želim da se Šime što prije vrati na teren. Ne mogu svaku utakmicu odigrati poput njega, ali posljednje dvije godine u Bayeru često sam igrao desnog braniča, i to mi ne predstavlja problem - dodao je Jedvaj.

Ukrajinci su opasan suparnik, no Hrvatska je kod kuće uvijek favorit.

- Naravno da su opasni, osobito Konopljanka. No, mislim da će im trebati bar tri Konopljanke da osvoje i bod u petak. Mi trebamo krenuti od prve minute s našom igrom, napravimo li sve prema planu, nema razloga za brigu. Hrvatska se ne treba podređivati Ukrajini, jer smo puno bolji.

Jedvaj jedva čeka petak i pun Maksimir. Pun zagrebački stadion je dječački san, ali u dresu Dinama je uglavnom igrao pred praznim tribinama.

- Nažalost, dok sam bio u Dinamu, nisam imao često prilike doživjeti pun stadion, zato jedva čekam petak - dodao je Jedvaj.

I dok Jedvaj traži svoj put prema prvoj momčadi, siguran u njoj je Danijel Subašić. Hrvatska jedinica je na reprezentativno okupljanje stigla u sjajnom raspoloženju, a kako i ne bi kada njegov Monaco oduševljava izvedbama i rezultatima na francuskim, ali i europskim terenima. Subašić je siguran na vratima kluba iz Kneževine, ali i na onim hrvatskim jer do sada u kvalifikacijama za SP 2018. nije primio ni jedan pogodak. Jedan je odsjeo iza leđa Lovre Kalinića (protiv Turske), ali kad Suba brani, mreža miruje. - Nisam važan ja, nije važan nitko kao pojedinac, važno je da Hrvatska pobjeđuje - kaže Subašić, koji je oduševljen što će “kockasti” napokon imati pravu podršku s tribina.

- Vraćaju nam se navijači, čak će nam to možda biti i malo čudno nakon dvogodišnje stanke. Samo se nadam da će sve proći u najboljem redu, a mi osvojiti sva tri boda - poručuje Monacov čuvar mreže.

Iako Hrvatska nije kompletna, Subašić je uvjeren kako se i bez Perišića, Ćorluke i Vrsaljka može do tri boda.

- Nedostaje nam nekolicina igrača, ali tako je od početka kvalifikacija. Imamo dobar sastav i važno je da smo svi mi drugi zdravi, te da damo sve od sebe za momčad. Naša reprezentacija je vrlo kvalitetna i trebamo to prikazati na terenu - dodao je Danijel Subašić. I. Liović

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike