Osijek
ŽUPANIJA OBJAVILA JAVNE POZIVE

Potpore od 5,5 milijuna kuna za poljoprivredu
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

Osječko-baranjska županija raspisala je u ponedjeljak javne pozive za niz potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i lovstvu, koje su u utorak pred novinarima predstavili župan Vladimir Šišljagić, dožupan Željko Kraljičak i pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling.

Prema Šišljagićevim riječima, Županija je za te potrebe izdvojila 5,55 milijuna kuna, od čega je najveći dio tog novca, 5,2 milijuna, namijenjen poljoprivredi.

- Posrijedi je cijela lepeza potpora, poput onih za analizu tla, što provodimo više od deset godina, za unaprjeđivanje tehnologije, promicanje ruralnog prostora, sajmove, priredbe, brendiranja i mnoge druge. Tu su i dvije javne potpore koje se tiču lovstva, jedna je namijenjena zaštiti šuma od divljači, a druga se sastoji u nadoknadi dijela iznosa odšteta koje lovačka društva moraju platiti kako bi nadoknadila štetu koju su prouzročile divlje životinje na prometnicama - objasnio je župan. On je pozvao poljoprivrednike, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, zadruge, male i srednje poduzetnike te lovačka društva da se o tim javnim potporama obavijeste na internetskoj stranici Osječko-baranjske županije.

Ono što je novost kada je riječ o javnim pozivima jest potpora mladim poljoprivrednicima koji se sa svojim nedovoljno velikim gospodarstvima ne mogu natjecati za novac iz programa ruralnog razvoja. Županija je za te potpore namijenila 500.000 kuna. Pozornost novinara izazvala je i mjera tzv. zaštite šuma od divljači kako bi se pojačanim lovom onemogućila njihova hranidba šumskim mladicama i mladim stablima, što se u gospodarenju šumama smatra štetom. D. Celing

Novost je potpora mladim poljoprivrednicima s nedovoljno velikim gospodarstvima

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike