Osijek
EDUKATIVNA RADIONICA

Studenti dentalne higijene podučavaju djecu iz “Klasja”
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja, u suradnji Medicinskog fakulteta u Osijeku i Centra za pružanje usluga u zajednici “Klasje”, u ponedjeljak je navečer u Dječjem domu “Klasje” održana edukacija djece i mladih o pravilnoj oralnoj higijeni. Edukativnu su radionicu provodili studenti Studija dentalne higijene koji su djecu podučavali o važnosti oralne higijene, o hrani koja izaziva karijes, o pravilnom i redovitom četkanju i pranju zuba, o važnosti korištenja zubnog konca i vodice za ispiranje usta.

- Moramo potaknuti djecu i mlade da se brinu o svojem oralnom zdravlju jer se u tom razdoblju života usvajaju i razvijaju stavovi koji su bitni za cijeli život. Isto tako, potrebno je potaknuti odgojno-obrazovne ustanove da pridonose unaprjeđivanju oralnog zdravlja. Stoga smo mi, Studij dentalne higijene koji je inače prvi takav studij u našoj zemlji, iskoristili priliku da u povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja educiramo i promoviramo oralno zdravlje – rekao je doc. dr. sc. Marko Matijević, voditelj Studija dentalne higijene, te istaknuo kako je ovakva praksa važna njihovim studentima.

Ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici “Klasje” Miranda Glavaš-Kul ističe kako je s dr. Matijevićem i Studijem dentalne higijene dogovorila suradnju u kojoj će studenti dolaziti na praksu u “Klasje”.

- Studentima je rad s djecom i njihova edukacija o oralnom zdravlju izvrsna praksa, a djeci je prihvatljivije što ih podučavaju mladi umjesto nekog starijeg. Ovo bi im trebalo pomoći da se prestanu bojati odlasku k stomatologu te da krenu redovito održavati higijenu zuba - rekla je Glavaš-Kul.

Edukaciju je podržala tvrtka Colgate koja je za djecu pripremila prigodne poklon-paketiće. S. Baotić

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike