Crna kronika
OPASAN NALAZAK U KANALU U DARDI

Odbačeni eksploziv pronašao pred kućom
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

DARDA - Odbacivanje bombi, mina i oružja gorući je problem u Slavoniji i Baranji i 26 godina nakon Domovinskog rata. Posljednje, i više nego opasno pronalaženje dogodilo se u ponedjeljak oko 13 sati u Dardi.

- Pedesetdevetogodišnjak je pri čišćenju kanala ispred kuće u Dardi pronašao četiri kilograma eksploziva, dvije ručne bombe te više okvira za automatsku pušku i pištolj - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Na mjesto nalaska izišao je policijski pirotehničar koji je ubojita sredstva odnio na sigurno i ona će se naknadno uništiti. Policija još jednom poziva i apelira na sve one koji još negdje u svojem domu čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od bilo kakvih kazni prijave policiji.

- Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, nego da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - podsjećaju iz policije. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Istoga dana, oko podne, obrađujući poljoprivredno zemljište u Ivanovcu, 58-godišnjak je pronašao topovsko zrno kalibra 76 milimetara.S.Lacić

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike