Regija
STANOBIRO UVODI NOVU MOGUĆNOST ZA VOZAČE

Županjci će prvi u Hrvatskoj
imati prepaid parking bon
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

ŽUPANJA - Stanobiro d.o.o. uvodi novu mogućnost plaćanja parkiranja na javnim površinama kupnjom prepaid parkirnog bona (PPB), a Županja će ga prva u Hrvatskoj imati u primjeni. Njime je korisnicima omogućeno da po cijeni od 20 kuna unaprijed kupe pet sati parkiranja koje mogu iskoristiti u mjesec dana u svim zonama grada, a da ne moraju razmišljati o slanju SMS poruka i traženju parkirnog automata. Ali i kaznama u slučaju neplaćanja parkinga. Vozači na taj način, smatraju u Stanobirou, dobivaju maksimalni komfor parkiranja i stoga vjeruju da će prepoznati prednosti prepaid parkirnog bona. Novi način plaćanja parkinga sada je u probnoj fazi.

- Riječ je o kombinaciji usluge i unaprijed plaćenog iznosa koji se može koristiti u svim zonama parkiranja. Važenje prepaid parkirnog bona veže se uz registracijsku oznaku vozila i vrijedi samo za jedno vozilo - pojašnjava direktor Stanobiroa Branko Stojčić. Aktivni dio bona je iznos koji je raspoloživ za korištenje u parkiranju.

- Razlika između vrijednosti novca na PPB-u i ukupne cijene koju korisnici plaćaju za PPB je cijena usluge elektroničnog novčanika i aktivacije satnih karata. Kada preostali raspoloživi iznos novca padne na razinu manju od cijene iznosa za satnu kartu, korisnik će dobiti obavijest o tome da je bon potrošen. Ponovnom kupnjom preostali iznos prethodnog prenijet će se na novi bon. Ako korisnik kupi SMS parking kartu, ona će se nastaviti na trajanje aktivne satne karte kupljene preko PPB-a - kaže Stojčić. Korisnik bona na parkiralištu ne treba raditi ništa posebno. Ako kontrolor parkiranja opazi parkirano vozilo bez standardne parkirne karte, a ono ima aktivan PPB s dovoljnim iznosom za satnu kartu, umjesto da mu izda dnevnu parkirnu kartu, kontrolor će izvršiti opažaj vozila i trenutačno aktivirati karnet satnu kartu uz fotografiranje vozila na parkiralištu, a korisnik će dobiti SMS obavijest o aktiviranju satne karte. Na isti će se način u slučaju potrebe satna karta produžiti. Ako kontrolor ne opazi vozilo, karta se neće aktivirati. Prepaid parking bon kupuje se na blagajni Stanobiroa gdje se potpisuju uvjeti korištenja jer se radi o specifičnoj usluzi koja uključuje i osobne podatke korisnika.

Stojčić ističe da je cilj animirati vozače da plaćaju korištenje parkinga i izdavanje naloga, odnosno kazni od 60 kuna za neplatiše svesti na što manji broj. Stanobiro trenutačno ima oko 280.000 kuna potraživanja, što mu stvara veliki problem u poslovanju jer na izdane, a nenaplaćene račune sa zaključno 31. 12. 2016. moraju platiti 45.000 kuna poreza na dobit. I zato im nije cilj gomilati potraživanja i pokretati ovrhe već korisnicima parkinga omogućiti što jednostavniji način kupnje karata što je u obostranom interesu.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Bendu i zboru osnovaca iz Đurđenovca drugo mjesto

PREDAVANJE

Osmašima o ratu

U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše