Sport
MATIJA MIŠIĆ

Igramo lošije nego jesenas
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

Lov na sva tri boda u Gradskom vrtu teško su imali argumentirana uporišta u momčadi Cibalije. Mnogo realnija nada bila je ostati u Osijeku neporažen. Nakon poraza, naravno, raspoloženje je još više splasnulo. U momčadi Cibalije od početka je zaigrao Matija Mišić. Jako dobro poznaje osječku momčad, jer tamo je proveo dobar dio karijere, posebno u mlađim uzrastima. Stoga pitanje je bi li bilo realno očekivati u Osijeku takvo iznenađenje kao što bi sigurno bila pobjeda Cibalije?

- Mi smo definitivno išli u Osijek po bodove. Cijeli smo se tjedan pripremali za to i na treninzima je izgledalo da to možemo. Velika želja bila je cijelo vrijeme prisutna, svi su bili našpanovani do maksimuma. Međutim, sasvim je bila drukčija priča kada smo došli u Osijek. Odigrali smo, rekao bih, nikako! Nismo stvorili ni jednu pravu priliku za gol, a tako se Osijek ne pobjeđuje. Odigrali smo, istina, dobro prvo poluvrijeme u kojem nam Osijek nije ozbiljnije zaprijetio i onda pred kraj poluvremena prekid i glupa pogreška i sve je palo u vodu - opisivao je subotnju utakmicu Matija Mišić.

U pet proljetnih kola momčad Cibalije još nije ostvarila pobjedu. Osvojen je samo bod. Vidljivo nešto ne štima.

- Ne bih znao što ne štima, ali sigurno nije dobro. Znam da smo jesenas igrali i stvarali prilike, nismo imali sreće i završilo je kako je završilo. U proljetnom dijelu niti igramo niti stvaramo prilike, ne znam što se uvuklo u momčad. Je li razlog mnogo novih igrača i neuigrana momčad, ili nešto drugo, ne bih točno znao?

Nakon poraza u Osijeku situacija je još teže nego tjedan dana ranije. Split je osvojio bod protiv Intera i odmakao na sedam bodova, što bi na kraju moglo biti odlučujuće.

- Osobno mislim da imamo još prilike za to. Sedam bodova nije mnogo, ali nije ni malo. Kada se sjetim prošle sezone onda sam siguran da možemo, ali ovo nije Druga liga. Moramo svakako pobijediti Split u Vinkovcima i još naći dvije utakmice gdje ćemo osvojiti četiri boda, pod uvjetom da osvajamo bodove kada i Split. Treba nam vjetar u leđa, a to je jedna prava utakmica i jedna pobjeda i uvjeren sam da bi se sve pokrenulo.

U lipnju Mišiću istječe ugovor s Cibalijom, a s obzirom na trenutačnu situaciju, vjerojatno se počelo razmišljati što dalje. Pogotovo ako Cibalia ispadne u drugu ligu?

- Iskreno, još ni jednom nisam razmišljao o tome. Ima još dosta vremena do kraja sezone. Trenutačno sam samo fokusiran na to da pokušamo spasiti Cibaliju od ispadanja, a kada to ostvarimo onda ću razmišljati kako dalje. Situacija u Cibaliji je teška, ali nadam se da to neće vječno trajati pa stoga ne bih imao ništa protiv da ostanem, ali i ako budem imao priliku otići, možda i odem. Kažem, vidjet ćemo na kraju sezone. Ajmo prvo učiniti sve kako bi Cibalia opstala - zaključio je Mišić. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike