Sport
NK OSIJEK

Stanka će najviše
koristiti “Kinezima”
Objavljeno 21. ožujka, 2017.
Za sve igrače preostalih 11 prvenstvenih kola bit će svojevrsni filtar za novu sezonu u kojoj će bijelo-plavi igrati Europu

Nogometaši Osijeka prvenstvenu stanku dočekali su s tri uzastopne pobjede. Ta serija ih je učvrstila na trećoj poziciji na ljestvici jer sad imaju četiri boda više od svog jedinog konkurenta, splitskog Hajduka.

Stanke su trenerima uvijek dobrodošle jer u njima mogu popravljati uočene nedostatke u igri. Kada se pogleda niz od tri uzastopne pobjede, onda bi se moglo učiniti kako će trener Osijeka Zoran Zekić imati ugodan posao u sljedećih desetak dana. Ali nije to baš tako.

- Još uvijek imamo razdoblja u kojima nam pada koncentracija i to moramo ispravljati. Uvijek se ima na čemu raditi tijekom prvenstvene stanke, a ova je nama stvarno dobro došla. Ne samo zbog ispravljanja pogrešaka nego i zbog nadopunjavanja akumulatora. Od početka drugog dijela sezone imali smo jak ritam koji je vrhunac imao u posljednjem tjednu kada smo odigrali tri teške utakmice. Sad ćemo se moći osvježiti i pripremiti za završni krug našeg prvenstva - pričao je Zekić.

Trag u igri

Ovo razdoblje posebno će biti važno za igrače koji nisu zimus u cijelosti prošli pripreme, što je ostavilo traga na njihovoj igri. Prije svih, tu je riječ o četiri igrača koja su putovala s reprezentacijom Hrvatske u Kinu zbog čega su preskočila onaj najvažniji uvodni dio priprema u kojem se radilo na tjelesnoj spremi. Kapetan Borna Barišić, Antonio Perošević, Nikola Matas i Mateo Barać nisu prošli taj dio i zato su danas svi u određenim problemima ili, ako hoćete, igre im nisu na razini jesenskih. To se posebno odnosi na Barišića i Baraća koji su nas naviknuli na više standarde od ovih proljetnih.

- Nedostaju mi ta dva tjedna, ne mogu to skrivati. Međutim, osjećam kako se polako dižem u formi te vjerujem kako ću ubrzo opet biti u top-izdanju - priznao je nedavno kapetan Barišić koji je još uvijek prvi klupski asistent.

Barać je, pak, izgubio na sigurnosti koju je emitirao jesenas. Ponekad izgleda preležerno, ponaša se kao rutiner, a još je daleko od tog statusa.

- On je napravio snažan iskorak jer je u samo pola godine stigao od druge lige do reprezentacije. No, sad tek mora dokazati može li igrati na visokoj razini - znao je reći Zekić za Baraća.

Ozljeda, a ne uvreda

Kod Matasa i Peroševića su, pak, drukčije okolnosti. Matas se ozlijedio, što ga je u početku drugog dijela sezone odvojilo od travnjaka. Jesenas je bio jedan od najstandardnijih igrača Osijeka, a sada mu za bolju formu nedostaje kontinuitet igranja. Perošević je bio i ostao enigma. Na kraju jeseni igrao je vrlo dobro, a sada nije u momčadi. Ovog je trenutka i on ozlijeđen, a Zekić je u jednom trenutku čak dao naslutiti kako je ozljeda “misteriozne prirode”. Ipak, opovrgava kako se radi o nekakvoj potencijalno zapaljivoj situaciji.

- Nije kod Peroševića u pitanju “uvrijeđenost”, nego je ozlijeđen - otkriva Zekić.

Kako god bilo, ne samo njih četvorica nego svi igrači trebaju shvatiti kako će preostalih 11 prvenstvenih kola biti svojevrsni filtar za novu sezonu. Pojavila su se razmišljanja kako Osječani neće imati previše motiva jer su osigurali Europu, a ispali u Kupu. “Šipak”, to je prazna priča. Osijek se bori za treće mjesto, a igrači za svoje mjesto pod suncem u rosteru momčadi koja će na ljeto igrati na europskoj sceni. A ljubavi i milosti u Gradskom vrtu više nema. Preživjet će i ostati samo oni koji to zasluže, a oni “nemotivirani” bit će sasvim blizu izlaznih vrata.

Dalibor KELER
U SUBOTU DOLAZI “ŽELJO”

Slobodan vikend u reprezentativnoj stanci nogometaši Osijeka iskoristit će za odigravanje prijateljske utakmice protiv sarajevskog Željezničara. Riječ o klubu s kojim je Osijek još u doba jugolige održavao vrlo korketne odnose. Bit će to prvi put da klub s Grbavice gostuje u Gradskom vrtu od 1991. godine. Utakmica se igra u subotu, 25. ožujka, s početkom u 15 sati.D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike