Crna kronika
NA CESTAMA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

U prometu uhvaćena 154 prebrza vozača
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

SLAVONSKI BROD

Tijekom protekloga tjedna policajci PU brodsko-posavske proveli su akciju da bi poboljšali sigurnost u području prometa i smanjili broj prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se devet prometnih nesreća, od toga jedna s dvije lakše ozlijeđene osobe te osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policajci su utvrdili 431 prometni prekršaj, od kojih je 154 nepropisna brzina.

- Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3 iznosila je 212 kilometara na sat, a u naselju 118 kilometara na sat. Od težih prometnih prekršaja evidentirana su 23 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija iznosila je 1.81 promila - doznajemo od Stjepana Kukure iz PU brodsko-posavske.

Od ostalih prekršaja utvrđena su 94 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 vozača vozilo je iako im je istekla prometna dozvola, pet nije upalilo svjetla, a 17 ih je razgovaralo na mobitel tijekom vožnje. Uz to 14 prekršaja odnosilo se na nepropisno pretjecanje i obilaženje, sedam vozača vozilo je bez položenog ispita, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji, kao što su na primjerice tehnička neispravnost vozila, upravljanje pod zabranom i slično.S.Lacić

AKCIJA SE NASTAVLJA

Iz PU brodsko-posavske dodaju da će nastaviti sa sličnim akcijama.

- Podsjećamo sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama - kažu iz policije.

Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike