Osijek
MEDICINSKI TURIZAM

Skandinavci stižu na liječenje i uljepšavanje i u slavonsku metropolu
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

Hrvatski liječnici uskoro neće biti zanimljivi Skandinavcima samo kao kvalitetna uvozna radna snaga, nego i kao liječnici od kojih se u samoj Hrvatskoj, pa tako i u Osijeku, može prema povoljnim cijenama dobiti vrhunska usluga.

Naime, mlada osječka poduzetnica, magistra prava i predavačica švedskog jezika Zrinka Stanić, došla je na ideju da svoje fluentno znanje švedskog jezika iskoristi, osim za već dobro razvijeno poslovanje u pogledu zapošljavanja u članicama EU-a, i za organiziranje medicinskog turizma u Slavoniji. Stanić preko svoje tvrtke organizira medicinski turizam za Skandinavce, ali u planu su joj i Rusi i rusko tržište.

Privatne prakse

– Ideja je da doktorima medicine i doktorima dentalne medicine u Hrvatskoj dovodimo pacijente iz Skandinavije. Već imamo potencijalne klijente koje bismo trebali zastupati iz polja stomatologije. Mogu se javiti i ostali stomatolozi i poliklinike zainteresirani za suradnju. Također tražimo i partnere iz polja plastične kirurgije, ginekologije, dermatovenerologije i ostalih privatnih praksi koje su pogodne za medicinski turizam. Uz medicinske usluge organiziramo i razgledavanje glavnog grada Hrvatske Zagreba, našeg predivnog Osijeka, posjet Plitvičkim jezerima, Kopačkom ritu, vinskim podrumima Baranje i etnoselima, kao i brojnim drugim atraktivnim mjestima i događajima - kaže Stanić.

Prema njezinim riječima, medicinske su usluge Skandinavcima mnogo povoljnije u Hrvatskoj pa im se isplate čak i nakon plaćenog puta, a kako smo dio EU-a i naši su liječnici iznimno cijenjeni u skandinavskim zemljama, imaju i puno povjerenje za dolazak u Hrvatsku, priča ova poduzetnica.

Inače, Zrinka Stanić posao je započela još prije nekoliko godina, i to kao posrednica u zapošljavanju naših liječnika u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Posrednik u zapošljavanju

Upravo su preko njezine tvrtke Incor do sada već brojni liječnici pronašli posao u inozemstvu. Naime, Incor je ekskluzivni zastupnik za Lireco AB i Personal International, tvrtke koje se bave zapošljavanjem medicinskog osoblja i drugog visokoobrazovanog kadra u zemljama članicama Europske unije te u Norveškoj i Švicarskoj.

- Upravo će se 24. i 25. travnja održati susret pod nazivom “Mogućnosti zaposlenja u EU za doktore i medicinsko osoblje”, s predstavnicima iz Njemačke i iz Švedske u Osijeku i Zagrebu, na kojem će se svi zainteresirani moći informirati o svim mogućnostima zaposlenja u nekoj od zemalja EU-a, Norveškoj i Švicarskoj, kao i svim dodatnim informacijama koje ih mogu zanimati. Susret u Osijeku održat će se 24. ožujka, prvo kao predavanje, a onda i kroz individualne razgovore s predstavnicima, za što su prijeko potrebne prethodne prijave na e-mail: info@incor.hr - napominje Zrinka Stanić.

Nefreteta Z. EBERHARD
NUDI I PRAVNO PRAĆENJE, ZASTUPANJE TVRTKI, Učenje jezika...

Mlada Osječanka putem svoje tvrtke nudi i mogućnost zastupanja naših tvrtki, brendova i proizvoda na inozemnom tržištu, a isto tako i poduku iz jezika prema programu osmišljenom za mogućnost rada vani. U Incoru napominju i kako imaju razvijenu suradnju s odvjetničkim uredom pa za sve svoje usluge nude i pravno praćenje.

tražen kadar

SKANDINAVCI I ZAPOŠLJAVAJU NAŠE LIJEČNIKE

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana