Osijek
TRADICIONALNI IZLET IK “JAVOR”

Stotinjak je izviđača izrazilo dobrodošlicu proljeću na Boroviku
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Već tradicionalno uoči početka proljeća osječki javorovci organiziraju izlet Pozdrav proljeću. Ove su godine bili na obroncima Krndije, uz jezero Borovik. Na izletu je sudjelovalo više od 100 izviđača i učenici OŠ Ljudevita Gaja iz Osijeka. Iz Osijeka su krenuli prema Satnici Đakovačkoj, gdje su ih dočekali izviđači OI Jazavac te im ukratko predstavili svoje mjesto. Zajedno su se potom uputili prema Boroviku, gdje su ih dočekali izviđači iz Vinkovaca, Požege i Slavonskog Šamca.

Program je bio podijeljen u dvije skupine, posebno za poletarce i pčelice (učenici nižih razreda OŠ), a posebno za mlađe izviđače (učenici viših razreda OŠ). Poletaraci su počeli dan četirima kružnim aktivnostima: pjesmama proljeću, igrama u prirodi, izradom zaklona uz osnove orijentacije u prirodi te izradom cvijeća od prirodnog materijala. Nakon malog odmora vrijedni su poletarci odradili ekoradionicu te pokupili otpatke i smeće s trave. Poletarci i pčelice nakon ručka otišli su u šetnju uz malo jezero, gdje su mogli saznati nešto o šumi i prirodi. Nakon šetnje organizirane su igre “Poletarska olimpijada”. U isto su vrijeme mlađi izviđači bili podijeljeni u nekoliko grupa te su svladavali izviđačke vještine i znanja kao što su vezanje čvorova, signalizacija zastavicama, podizanje i rušenje šatora, prva pomoć i orijentacija.

- Zajedničkim smo snagama izviđačkih volontera iz pet slavonskih izviđačkih udruga osigurali zanimljiv, edukativan, zabavan, ekološki, zdrav dan na obroncima Krndije za više od stotinu djece i mladih - zaključuje Jadranka Kokolari, predsjednica Izviđačkog kluba “Javor”. J. Pejaković

Možda ste propustili...

DVD DONJI GRAD

5. Dan otvorenih vrata

PREDSTAVA U VRTIĆU NEVIČICA

Roditelji glumili, djeca pljeskala

GRADSKA ČETVRT GORNJI GRAD

Završki: Obnovite park Zrinjevac