Regija
JAGLAC I ZVONO ZAJEDNO

Educirani novi i stari volonteri
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

ORAHOVICA

U prostoru Udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama Jaglac Orahovica održana je edukacija za volontere u suradnji s Lokalnim volonterskim centrom Zvono iz Belišća. Edukacija je provedena kroz interaktivne radionice u dva dijela - “Biti volonter” i “Pristup u radu s osobama s intelektualnim teškoćama”, koje je vodila Tena Anić, mag. rehab. educ., voditeljica LVC-a Zvono Belišće.

- U okviru radionice “Biti volonter”, u kojoj su aktivno sudjelovali svi volonteri, sudionici su upoznati sa zakonitostima volontiranja u Hrvatskoj, značajkama i vrijednostima koje volontiranje donosi u društvu te vrijednostima volonterskog rada u odnosu na osobni rast i razvoj. U drugom dijelu edukacije sudjelovali su samo volonteri udruge Jaglac, koji su upoznati s osnovnim značajkama razvoja osoba s intelektualnim teškoćama te načinima pružanja potpore u svakodnevnim aktivnostima – rekla je Anić.

U edukaciji je sudjelovalo 11 volontera angažiranih u radu sedam organizacija civilnog društva.

- Sudjelovali su volonteri naše Udruge Jaglac Orahovica, potom Udruge za pomoć osobama s invaliditetom, Gradsko društvo Crvenog križa, Udruga reda vitezova Ružice grada, Udruga Pauk iz Orahovice, Društvo Naša djeca iz Čačinaca, udruga Agape pomoć iz Feričanaca te volonteri Evanđeosko pentekosne Crkve Betanija iz Orahovice – kaže voditeljica Kluba Jaglac u sklopu udruge Lidija Stojković. Dodaje kako su u planu nove edukacije kako za volontere tako i za organizatore volontiranja, također u suradnji s LVC-om Zvono Belišće. V.G.

Možda ste propustili...

10 GODINA NAKON POKRETANJA STEČAJA

Radnici Gaja traže uvid u stečajnu masu

NEMA SELA NAD BABINE GREDE

Najzaprega Franje Gregorovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH I SUSJEDNIH SELA

Komemoracija za žrtve
na gubilištu Crni potok

2

ODRŽANA 17. GRAHIJADA

Gastrosimfonija na gradskom stadionu

3

RADOVI ĆE TRAJATI OSAM MJESECI

Obnova kuće P. Preradovića