Regija
U VINKOVCIMA, ĐAKOVU I NAŠICAMA

Dan otvorenih vrata GOM brigade
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

VINKOVCI

U povodu 10. obljetnice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH, jučer je u vojarnama 5. Gbr Slavonski sokolovi u Vinkovcima, 3. Gbr Kune u Đakovu i vojarni Našice u Našicama održan Dan otvorenih vrata.

Tom prilikom posjetitelji su imali i priliku razgledati Taktičko-tehnički zbor u sklopu kojeg je bila izložena tehnika i naoružanje OS RH. Dakako, to je najviše zanimalo djecu koja su i u vinkovačku vojarnu došla u velikom broju. U vojarni u Vinkovcima odvijala se središnja svečanost kojoj su nazočili i državni tajnik u MORH-u Tomislav Ivić kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, zapovjednik GOMBR-a, brigadni general Denis Tretinjak, kao i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske (HkoV) Mate Ostović u ime Oružanih snaga RH.

Izaslanici su se kratko obratili nazočnima među kojima su, uz pripadnike postrojbe, bili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, čelnici gradova i općina i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata. Dio jučerašnje obljetnice bio je i svečani postroj pripadnika brigade, uručena su i godišnja priznanja, položeni su vijenci podno spomenika u krugu vojarne i služena sveta misa. Uz završetak svečanosti 10. obljetnice Gardijske oklopno-mehanizirane brigade priređen je u vojarni u gradu na Bosutu i kulturno-umjetnički program.S.Butigan

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike