Regija
BRANILI ZAPADNU SLAVONIJU

Spomen-ploča trojici branitelja
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

ORLJAVAC

U nedjelju, na blagdan sv. Josipa, otkrivena je spomen-ploče trima poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata - Damiru Rukelju, Vilku Knezoviću i Karlu Vranješeviću. Na otkrivanju ploče u središtu Orljavca, na spomen-obilježju podignutom u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije i Ogranka Brestovac, Požeško-slavonske županije i Općine Brestovac, okupio se velik broj roditelja i rodbine poginulih branitelja, prijatelja, suboraca, branitelja, mještana, učenika i uzvanika.

Biografije triju branitelja pročitale su učenice OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca, a učenici su otpjevali himnu uz pratnju tamburaškog sastava. Vrlo emotivno, jer su to bili upravo njegovi suborci, kojima je bio zapovjednik, obratio se požeško-slavonski župan, general u miru Alojz Tomašević.

- Te teške sudbonosne 91. godine upravo ovdje u Orljavcu obranjena je zapadna Slavonija. Danas otkrivamo ovu ploču sa slikama i imenima triju viteza, triju heroja, koji su ovdje rođeni. Ovdje su ranjeni, nisu dosanjali svoje snove, nisu doživjeli svoju starost, nisu dosanjali svoju djecu i svoje unuke, nego su svoje živote dali da Hrvatska danas bude slobodna – kazao je, između ostalog, župan Tomašević. Istaknuo je da je tada mladost dala svoj doprinos, a današnja mladost treba ostati na ovim prostorima i također pridonijeti ovoj državi.

Otkrivanju spomen-ploče nazočili su, položili vijence i zapalili svijeće saborski zastupnici Franjo Lucić i Zdravko Ronko, delegacije braniteljskih udruga i Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata na čelu s umirovljenim brigadirom Krešimirom Pavelićem, delegacija požeške vojarne na čelu s pukovnikom Matom Tomaševićem, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, delegacija Motokluba Independent iz Požege te brojni mještani. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana