Regija
DIŽU KREDIT KOD HPB-A

3,5 milijuna kuna za
uređenje Velikog kraja
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

ŽUPANJA

Gradsko vijeće jučer je donijelo odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Županje u 2017. godini, kod Hrvatske poštanske banke u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Rok otplate kunskog kredita bez valutne klauzule je šest godina. Novac će se utrošiti u financiranje investicije rekonstrukcije ulice Veliki kraj, od križanja sa Strossmayerovom do križanja sa Savskom ulicom. Nakon donošenja odluke Grad će poslati zahtjev Ministarstvu financija, odnosno Vladi RH, zbog ishođenja suglasnosti za zaduživanje.

Na aktualnom satu sjednice dominirala je komunalna problematika. Gradonačelnik Davor Miličević najavio je gradnju otvorenih bazena na lokaciji između ribljeg restorana i savskog nasipa, ogradivši se kako nije riječ o predizbornoj kampanji. Objasnio je da su se tek sada stekli uvjeti za tu investiciju jer je pročistač otpadnih voda osnovni preduvjet za gradnju bazena, a on će u Županji do kraja godine biti u funkciji. U tijeku je izrada idejnog rješenja, koje će građanima biti predstavljeno početkom svibnja. Do kraja godine bit će riješena projektna dokumentacija i ishođene dozvole, tako da će gradnja bazena početi 2018.

Vijećnik Mladen Stažić upozorio je na problem parkiranja u Svačićevoj ulici jer neodgovorni vozači svoje automobile, ali i manja teretna vozila redovito parkiraju na javnim zelenim površinama i uništavaju ih. Istaknuo je i problem parkiranja na kolnim ulazima u obiteljske kuće. Kraći su od duljine automobila pa je dio vozila na kolniku, što ometa normalno prometovanje i cestom i uzurpiranom pješakom stazom. Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damir Parmać rekao je da je o tome već razgovarano i s policijskim službenicima i s komunalnim redarom. Vozače najprije opominju, a potom slijedi i novčana kazna. Izvijestio je vijećnike o tome da je ishođena građevinska dozvola za gradnju nove mrtvačnice na gradskom groblju. Projekt je kandidiran za natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. U sljedeća dva-tri tjedna bit će poznati rezultati natječaja i znat će se je li Županji odobreno traženih 850.000 kuna. Inače, vrijednost investicije je 1,750.000 kuna. Ako projekt prođe na natječaju, objasnio je Parmać, odmah se pokreće postupak javne nabave i slijedi rebalans proračuna kako bi se osigurala preostala sredstva za gradnju mrtvačnice.

Grad Županja je kandidirao i projekt uređenja prilaza Dječjem vrtiću Maslačak, pri čemu bi od Ministarstva regionalnog razvoja mogao povući 150.000 kuna. M. Lešić Omerović

Mjerač brzine u Vinkovačkoj

Do kraja godine trebao bi se u dogovoru sa Županijskom upravom za ceste postaviti mjerač brzine u Vinkovačkoj ulici, koja je vrlo prometna, a brojni je učenici svakodnevno prelaze na putu do škole i natrag. Time će se povećati sigurnost pješaka, kao najugroženijih sudionika u prometu. Ovih će dana početi i popravci dječjih igrališta i postavljanje novih, za što je u proračunu osigurano 80.000 kuna.

Gradonačelnik Miličević najavio je gradnju otvorenih bazena na lokaciji između ribljeg restorana i savskog nasipa

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNA LIKOVNA KOLONIJA "PANON SUBOTICA 2018."

Tema kolonije - panonski pejzaži

OSLIKAVALI PROČELJA U BOROVU NASELJU

Street art atrakcije za Vukovarce i turiste

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon
trojki dobila blizance

2

GRADNJA DVORANE JOŠ NIJE NASTAVLJENA

Plan za 2018. samo zatrpati jamu i razvesti instalacije

3

“NAUČIMO PLIVATI - ŠKOLA PLIVANJA”

Kroz školu plivanja prošlo 951 dijete