Regija
PRIGRADSKO NASELJE USKORO I FIZIČKI SPOJENO S GRADOM

Konačno počela gradnja pješačko biciklističke staze Kuševac-Đakovo
Objavljeno 21. ožujka, 2017.

ĐAKOVO

Nakon dugog iščekivanja ovih dana počeli su radovi na pješačko-biciklističkoj stazi Kuševac-Đakovo, dužine oko tisuću metara. Gradonačelnik Zoran Vinković kaže kako će staza u svom sastavu imati most preko Jošave koji je i bio glavna prepreka ranijoj realizaciji projekta s obzirom na vodotok Jošave i činjenicu da je to područje zaštićeno.

- Izvođač radova je Osijek Koteks, a vrijednost iznosi približno dva milijuna kuna. Investitori su Hrvatske ceste i Grad Đakovo koji je izradio projekt. Ovom prilikom zahvaljujem Upravi Hrvatskih cesta koja je prepoznala projekte Grada Đakova - kaže Vinković.

Ovu pješačko-biciklističku stazu stanovnici prigradskog naselja Kuševac s nestrpljenjem iščekuju već godinama, jer će spojiti naselje s gradom. Posbice je to važno jer su se brojni biciklisti, kako bi stigli do grada, koristili iznimno prometnom i opasnom državnom cestom D7, koja prolazi kroz Kuševac i Đakovo. Osim ovih radova, gradonačelnik Vinković najavljuje i nove.

- Usporedo s gradnjom te staze Grad Đakovo je pokrenuo još nekoliko projekata koji idu ka izdavanju građevinske dozvole. Riječ je o biciklističko-pješačkoj stazi u Ulici Franje Račkog, tu je i nastavak ove staze Kuševac-Đakovo, jer ova, koja je u izgradnji, spaja Kuševac s ulazom u grad kod starog Lidla. Ići će biciklističko-pješačka staza nadalje gradom kroz Ulicu Nikole Tesle, pa nastavno na Nazorovu, potom kroz Mažuranićevu, Kovačićevu, Dragutina Domjanića, sve do ulaska prema jezeru Jošava - najavljuje gradonačelnik.

Kaže i kako se radi na izradi projekta iste staze u Ulici Ante Starčevića.

- Zajedno s Hrvatskim cestama kao suinvestitor, uskoro krećemo u veliku investiciju, rekonstrukciju Ulice Petra Preradovića koja objedinjava cjelokupnu rekonstrukciju kolnika, gradnju pješačko-biciklističkih staza, kolnih ulaza, kanalizacije, vodoopskrbe itd. Za ponedjeljak je zakazan sastanak gdje ćemo dogovoriti obilazne pravce i dinamiku radova koji će definitivno morati ići u fazama. Zahtjev Grada ići će prema tome da se radi prva faza od kanala do gore do Strossmayerovog trga - kaže Vinković.

Radovi tog dijela ceste u Preradovićevoj, odnosno prve faze, trebali bi biti gotovi do Đakovačkih vezova, dok je rok za dovršetak radova na stazi Kuševac-Đakovo šest mjeseci. M.Muškić

Biciklisti, kako bi stigli do grada, moraju se koristiti iznimno prometnom i opasnom državnom cestom D7

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana