Crna kronika
U JOSIPOVCU OZLIJEĐENA VOZAČICA

Iz prevrnutog auta izvukli je vatrogasci
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro u ulici Nova Dalmacija u Josipovcu stradala je 26-godišnja vozačica. Sirene hitne pomoći, vatrogasaca i policije odjekivale su Osijekom nešto prije 6 sati. Nakon što je 26-godišnjakinja sletjela s ceste, automobil se zaustavio na boku, a djevojka je ostala zarobljena u njemu. Iz vozila su je spasili vatrogasci.

- Nakon dolaska na mjesto intervencije zatekli smo automobil našičkih registracija na lijevom boku ispred kućnog broja 31. Počeli smo vađenje ženske osobe iz vozila tako što smo isjekli prednje vjetrobransko staklo, bočni stup vozila te dio krova. Zajedno s djelatnicima Hitne pomoći izvukli smo unesrećenu iz automobila s pomoću daske za imobilizaciju – doznajemo od Mileta Štulca, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Na intervenciju spašavanja na mjesto prometne nesreće izišlo je devet profesionalnih vatrogasaca s dva vozila.

Vozačica je vozilom Hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Za sada nije poznata težina njezinih ozljeda, a nakon očevida bit će poznati uzroci koji su doveli do ove prometne nesreće.

Na izlazu iz iste josipovačke ulice, gdje se ova nesreća u nedjelju dogodila, lani je poginuo 25-godišnjak. Naime, 29. veljače 25-godišnjak se automobilom kretao kolnikom ulice Nova Dalmacija te je dolaskom do Osječke ulice, gdje se nalazi blagi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom. Automobilom je prešao u suprotni trak te je u njegovu desnu bočnu stranu prednjim dijelom udarilo vozilo kojim je upravljao 70-godišnjak. Dvadesetpetodišnjak je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo nekoliko dana poslije.

Sandra LACIĆ
DVOJE POGINULIH 2010.

U ulici Nova Dalmacija u Josipovcu 24. svibnja 2010. godine dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su život izgubili 29-godišnjakinja i 41-godišnjak iz Osijeka, dok je 31-godišnjakinja teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak kotačima zahvatio zemljani pojas uz cestu, zbog čega je došlo do zanošenja vozila. U zanošenju je prešao na suprotni kolnički trak, gdje je došlo do sudara s automobilom kojim je iz suprotnog smjera naišao 36-godišnjak. Na mjestu nesreće odmah je preminula 29-godišnja suvozačica iz prvog vozila, dok je 41-godišnji vozač preminuo nešto kasnije u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Vozač drugog vozila ozlijeđen je lakše, a njegova suvozačica teško.

opasan zavoj

VEĆ JE BILO MRTVIH U OVOJ ULICI

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike