Sport
ODJECI SLAVONSKOG DERBIJA

Knežević: Kohorta je čudo
Matković: Ne znam od čega
smo mi umorni
Objavljeno 19. ožujka, 2017.
Razlika u kvaliteti je očita i Vinkovčani nisu mogli ništa u Gradskom vrtu

Vezani članci

OSIJEK - CIBALIA

Najmanje uzbudljiv slavonski obračun

Slavonski nogometni derbi i treći je put ove sezone završio u korist prvoligaša iz Gradskog vrta. Zanimljivo, sva tri puta s istovjetnih 2:0, što je iznenadilo i kapetana bijelo-plavih Bornu Barišića.

- Zanimljiv podatak, ali najvažnije je da smo pobijedili. Znali smo da će biti teška utakmica, nije ih bilo lako probiti, oni su se povukli, a onda pokušavali na kontre, ali sve smo spriječili. Bila nam je ovo treća utakmica u šest dana, stvarno smo umorni, mislim da se to vidjelo i na ovoj utakmici gdje smo ih, pogotovo drugo poluvrijeme, mogli dosta puta iskontrirati pa nismo. Trebamo se sada odmoriti, iskoristiti ovu stanku za poboljšanje. Cibaliji želim sreću, da ostanu u Prvoj ligi jer gušt je igrati slavonske derbije.

Osim pobjede nad regionalnim rivalom, bodovi su važni jer su Osječani i učvrstili treće mjesto.

- Odvojili smo se malo od Hajduka, bit će nam lakše „disati“. Hvala navijačima na podršci, uz sve ružne stvari koje se događaju u HNL-u, kod nas se piše predivna priča i svi uživamo u tome - rekao je kapetan Osijeka.

Dugo su domaći nogometaši tražili način kako pronaći put do vinkovačke mreže, a to su konačno uspjeli pred kraj prvog poluvremena, kada je zabio Dmitro Lopa, na asistenciju Josipa Kneževića.

- Poslije utakmice s Rijekom, gdje nismo igrali loše, ali smo ispali iz Kupa, okrenuli smo se Cibaliji, spremili se i zasluženo pobijedili. Sada nam dolazi stanka, odmorit ćemo se tri dana, a onda spremati za Maksimir. Naša Kohorta je čudo, zahvaljujem im na podršci i navijanju, svaka im čast – poručio je Knežević.

Puno problema gostujućoj obrani stvarao je Gabrijel Boban, često su ga Vinkovčani tek prekršajima uspijevali zaustaviti, a u samoj je završnici dobro izdanje „zapečatio“ i pogotkom, koji zbog zaleđa ipak nije priznat.

- Najvažnije je da smo pobijedili, odmaknuli Hajduku na četiri boda. Znali smo da nas čeka teška utakmica, svi su igrači Cibalije stajali iza i bilo je jako teško igrati prvo poluvrijeme. Puno nam je pomogao Lopin pogodak u 42. minuti. Na kraju je moglo biti i uvjerljivije, ali idemo dalje. Sada se trebamo odmoriti i onda spremiti za derbi s Dinamom. Hvala opet Kohorti, došli su ponovno u velikom broju, puno je lakše igrati s takvom podrškom - rekao je Boban.

Vinkovački nogometaši nisu uspjeli u slavonskom derbiju uloviti bod(ove) za smanjenje zaostatka za Splitom. I sami su se kritički osvrnuli na svoje izdanje, svjesni da u Gradskom vrtu nisu prikazali igru s kojom su mogli nešto više izvući od poraza. Tako je razmišljao i Mladen Matković.

- Mislim da smo trebali, mogli i morali više, Osijek je igrao tešku utakmicu u srijedu i vidjelo se na njima da su umorni, a ne znam od čega smo mi umorni, da nismo to iskoristili. Praktički nismo otpucali u okvir gola u 90 minuta, a s tim se nemamo ni čemu nadati. Htjeli smo, napadali, imali neke poluprilike, ali taj zadnji pas nije bio točan. Vjerujem da nismo izgubili sve izglede za ostankom u ligi, u igri je puno bodova još, ali trebamo promijeniti glavu. Sad trebamo odraditi miniciklus priprema i dočekati spremno Rijeku - rekao je vratar Cibalije. G.Roguljić

 

Rezultati by SofaScore

Najčitanije iz rubrike