Novosti
SASTAJU SE KRAŠ, VINDIJA, DUKAT, PODRAVKA I FRANCK

Agrokor: Opstojnost kompanije nije upitna
Objavljeno 19. ožujka, 2017.

Vezani članci

SMIRUJU SE STRASTI

Agrokor čeka restrukturiranje

Agrokor je u nedjelju poručio da njegova opstojnost nije upitna i da menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu, kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prije svega računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima.

Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike, kaže se u izjavi i navodi da ukupan Agrokorov prihod čini 15 posto hrvatskog BDP-a i jedan je od pokretača gospodarskog razvoja, prije svega u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji. “Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu, kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prije svega računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao na štetu naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će potpuno štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima”, stoji u izjavi za javnost.

Agrokor naglašava da u tom procesu ima snažnu podršku svojih ključnih dionika te da će repozicioniranje kompanije omogućiti daljnji razvoj njegovih kompanija, kao i poslovnih partnera odnosno dobavljača. Mediji su objavili u nedjelju da bi se u ponedjeljak trebali sastati predstavnici Kraša, Vindije, Dukata, Podravke i Francka kako bi se dogovorili o strategiji daljnjeg djelovanja prema Agrokoru.H

Možda ste propustili...