Regija
NOVI PROJEKTI U VALPOVU

Priključak Zone II na državnu cestu i javna rasvjeta na raskrižju
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

VALPOVO - Prošli tjedan počela je gradnja priključka Zone malog gospodarstva II u Valpovu na državnu cestu D-34, odnosno obilaznice Valpova. Kako je pojašnjeno u valpovačkoj gradskoj upravi, riječ je o projektu Hrvatskih cesta u sklopu kojeg će se graditi objekti i uređaji javne rasvjete na raskrižju državne ceste D-34 s Ulicom Ljudevita Gaja u Valpovu i županijskom cestom prema Bocanjevcima. To je raskrižje dugo godina bilo jedno od najkritičnijih prometnih točaka na području grada, gdje su se zbog slabe preglednosti događale prometne nesreće i s tragičnim posljedicama.

Kao najpovoljniji izvođač radova odabrana je tvrtka Osijek-Koteks Ukupna vrijednost radova iznosi 1.031.110 kuna s PDV-om, od čega su 56.130 kuna troškovi nadzora. Investiciju u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, dok je Grad Valpovo osigurao sredstva za projektnu dokumentaciju te se obvezao preuzeti troškove potrošnje električne energije na navedenim objektima. Sukladno ugovoru s izvođačem radova, planirani rok za završetak radova početak je svibnja ove godine.

- Ostvarenjem ovih projekata postići će se viši stupanj sigurnosti prometa na cestama, izravna prometna komunikacija poduzetnika iz poslovnih zona K-VI i Zone malog gospodarstva II, kao i smanjenje štetnih emisija poput buke i ispuštanje CO2 u okoliš - rekao je gradonačelnik Leon Žulj, istaknuvši da je ovaj projekt rezultat dobre suradnje Grada i Hrvatskih cesta. L. Aničić

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike