Regija
UČENICI S POTEŠKOĆAMA

Požežani pozvali u goste Đakovčane
Objavljeno 19. ožujka, 2017.

POŽEGA - Zajedničkom nastavom OŠ Julija Kempfa iz Požege i Vladimira Nazora iz Đakova, željelo se proširiti pozitivna iskustva, ali uspostaviti i trajnija suradnja kako učenika, tako i roditelja i pedagoga. Te dvije škole obrazuju i djecu s poteškoćama te imaju razredna odjeljenja od 1. do 8. razreda s učenicima s poteškoćama.

- Ugostili smo naše prijatelje iz Đakova, a dogovorili smo i provodimo zajednički projekt “Naša priča prijateljstva”. Cilj je da se naši učenici međusobno upoznaju, druže, a s njima su došli i njihovi roditelji, koji će s roditeljima naših učenika razmijeniti svoja iskustva, podijeliti savjete, a to će učiniti i edukatori i rehabilitatori u nastavi. Za sve učenike pripremili smo niz radionica u kojima će oni spajati, bojiti i napraviti jedan top koji je simbol Požege, a ponijet će ga svi kao suvenir. Ukrašavat će okvire za slike. Potom ćemo se svi zajedno fotografirati i izraditi fotografije u okvirima svima za uspomenu. Ići ćemo u obilazak Požege i znamenitosti te se na kraju družiti uz zabavu u sportskoj dvorani Sokol – kazala je ravnateljica Kempfove škole Kornelija Sabljak. Dodaje da projektom još jednom žele podsjetiti javnost da je vrlo važno uključiti učenike s poteškoćama u razvoju u suživot sa zajednicom.

- Drago nam je da smo počeli ovaj projekt za koji se nadamo da će postati trajan. Ne mogu opisati koliko su djeca zadovoljna ovakvim lijepim dočekom, a djeca se ugodno osjećaju i opuštaju u zajedničkim aktivnostima. Iz Đakova je došlo 30 učenika u dobi od 7 do 20 godina, 15 roditelja, te učitelji i rehabilitatori - rekla je defektologinja i stručna suradnica Kristina Klemen iz Đakova, koja je pozvala požeške učenike, roditelje i učitelje u uzvratni posjet krajem svibnja za njihove Nazorove dane, za kada pripremaju sportske susrete i druženje u Đakovu u aktivnostima Sport nas spaja.

- Majka sam 11-godišnjeg djeteta s poteškoćama u razvoju. I meni i djeci ovo je jako zanimljivo, jer se može svašta pitati, vidjeti i razmijeniti iskustva s drugim roditeljima. Malo uspoređujemo našu školu s ovom školom i uvjetima. Mene mnogo toga zanima i uvijek mnogo pitam, pa sam već poznata po tome, no mi roditelji uvijek želimo znati više - kazala je Mirela Žuljević iz Đakova. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike