Regija
DAN OPĆINE I JOSIPOVO

Đurđenovčani se družili uz
čobanac, lepinje i tamburaše
Objavljeno 19. ožujka, 2017.

ĐURĐENOVAC - Protekli je vikend posebnim događajima obilježen Dan općine Đurđenovac i blagdan sv. Josipa, a to je bio samo dio raznovrsnog programa koji traje od 10. ožujka do 7. travnja. Jedan od značajnijih događaja same proslave bio je koncert legendarnog Mate Bulića. Prostor na Trgu bana Josipa Jelačića, u petak navečer je bio premali za sve obožavatelje poznatog pjevača, koji su rasplesani zdušno pjevali svaku njegovu pjesmu.

U subotu je organizirano natjecanje u kuhanju čobanca u kojem su sudjelovale ekipe lovačkih društava iz Beljevine, Đurđenovca i Šaptinovaca te Športsko ribolovnog društva Đurđenovac. Članice udruga žena iz Klokočevaca i Našičkog Novog Sela te KUD-a Zagorci iz Beljevine pekle su i dijelile lepinje, a bila je organizirana i izložba proljetnih gljiva. Za dobro raspoloženje posjetitelja pobrinuo se popularni Tamburaški sastav Čokanj.

Na ovoj gastromanifestaciji, koja je prvi put organizirana, uživao je družeći se s okupljenim mještanima i načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

- Ponudu za Dan općine ove godine dodatno smo unaprijedili novim manifestacijama, kao što je ovo druženje, te vjerujem da će one postati tradicija. Veseli me što su se u program Dana općine, koji je ove godine bogat i izrazito raznolik te obiluje kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, uključile udruge koje financijski podupiremo i na koje smo ponosni – istaknuo je načelnik Topalović.

Pravi doživljaj stanovnicima Đurđenovca i gostima bila je izložba starodobnih vozila u organizaciji Oldtimer kluba Našice, koja je otvorila jučerašnji slavljenički program. Članovi OK Našice ponosno su pokazali svoje uglancane automobile i motocikle iz pedesetih godina prošlog stoljeće koji su Đurđenovčane vratili u prošlost. Tradicionalno, na Jelačićevom trgu, na Josipovo je kraći koncert održala Gradska glazba. Središnji događaj bilo je svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Josipa koje je predvodio fra Bernard Barbarić, kapelan Župe sv. Josipa Borovo Naselje, koji je nekoliko godina bio na službi u Jeruzalemu. Nedjeljni program zaključio je glazbeni sastav Zlatne strune, koji je navečer pod šatorom zabavljao posjetitelje.

Snježana Fridl

Možda ste propustili...

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli