Osijek
SUSRET UGODE S BRAČNIM PAROM TUTAVAC

Glazbeni par s dva zavičaja
Objavljeno 19. ožujka, 2017.
Mladen Tutavac dirigent je u HNK-u, a supruga Sandra profesorica klavira

Ugodno druženje s bračnim parom Tutavac, Dalmatincima koji gotovo četvrt stoljeća žive u Osijeku, priređeno je u Muzeju Slavonije u sklopu programa Susret ugode. Gosti su bili Sandra Mikulandra Tutavac, prof. klavira u Glazbenoj školi Franje Kuhača, i Mladen Tutavac, dirigent u Operi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a voditelj Vlado Pest, osječki turistički vodič i predsjednik Udruge za poljepšanje grada “Moj Osijek”. Gosti su otkrili kako su prije 24 godine odlučili zasnovati dom u Osijeku i što ih je privuklo da tu ostanu.

- U Osijeku sam dobio priliku raditi posao koji volim. Osim toga, svidjeli su mi se ljudi, kao i Osijek, grad po mjeri čovjeka. To je grad u kojem stignem biti i zaposlenik i suprug i roditelj, ali i baviti se brojnim hobijima – kaže Mladen Tutavac, rođeni Splićanin, koji je od 1993. godine dirigent u Operi osječkog HNK-a. Sa suprugom Sandrom, rođenom Šibenčankom, spojila ga je glazba. O tome ona kaže: “Ove godine obilježavam 30 godina rada. Studirala sam i radila u Sarajevu, potom otišla na specijalizaciju u Zagreb, gdje sam upoznala Mladena, zatim radila u Vinkovcima, na kraju smo oboje došli u Osijek i ostali.”

Iako su ostavili more, ovi simpatični, šarmantni, ugodni i dragi ljudi, svake godine idu na godišnji odmor u Šibenik i Split jer kažu: “More nismo izgubili, ali smo u Osijeku mnogo dobili.” Tako je Mladen član Sportsko-pustolovnog kluba Baraberi, pa vesla Dravom i vozi bicikl, uz to predsjednik je Francuske alijanse u Osijeku i turistički vodič na francuskom jeziku, hobi mu je fotografija, a i vrstan je kuhar. No, glazba je njegova prva ljubav, i zato sa strašću govori o uspjesima i nagradama malog, ali vrijednog osječkog HNK-a, a posebice o gostovanju u Budimpešti s operom “Nikola Šubić Zrinski”, koje će pamtiti cijeli život.

I Sandra, magistra glazbe, s ljubavlju govori o svom poslu profesorice klavira, pedagoškom radu s učenicima, no ne zanemaruje ni pijanistički rad, pa je tako nedavno imala zapažen koncert u povodu 120. obljetnice Francuske alijanse u Osijeku.

- Sretna sam i ponosna što su moji učenici danas uspješni mladi ljudi, koji žive i rade u Zagrebu, Beogradu, San Francisku i drugim gradovima svijeta - kaže Sandra, aktivna i kao članica Inner Wheel kluba Osijek, koji okuplja supruge članova Rotary kluba. Nastupala je sa suprugom Mladenom, dok je vodio Komorni orkestar, kojeg nažalost više nema.

Vesna LATINOVIĆ
NISU IZ GLAZBENIČKIH OBITELJI

Zanimljivo je da ni Sandra ni Mladen ne potječu iz glazbeničkih obitelji, no njihov je talent rano prepoznat i glazbom se bave gotovo cijeli život. Ipak, njihovim stopama nije krenulo ni jedno od njihovih troje djece.

- To nam ne smeta, jer imamo prekrasnu djecu - kaže ovaj glazbeni par s dva zavičaja. I zaključuju: “Prekrasno je živjeti u Osijeku.”

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike