Osijek
COCA-COLINA AKCIJA “OSVIJETLIMO NAŠ MOST”

BMX vozači preskakanjem
preko replike mosta obilježili
prikupljenih 97.015 čepova!
Objavljeno 19. ožujka, 2017.

Četvrto, ali ne i posljednje prebrojavanje čepova s Coca-Colinih bočica održano je u subotu na Trgu Ante Starčevića u skopu projekta “Osvijetlimo naš most”. Za Pješački most je skupljeno 97.015 čepova, a cilj je projekta skupiti 108.048 čepova koji simboliziraju broj stanovika Osijeka prema posljednjem popisu stanovništva 2011. godine.

Projekt osvjetljenja jednog od najpoznatijih i najljepših osječkih simbola prošle su godine u prosincu pokrenuli Coca-Cola sustav u Hrvatskoj i Grad Osijek te su u akciju uključeni građani koji su na 800 lokacija u gradu mogli ubacivati čepove s Coca-Colinih bočica te tako dati svoj doprinos osvjetljavanju mosta. Prebrojavanje se inače održava svake druge subote, a ove su subote prebrojavanju nazočili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, predstavnik tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Stijepan Petrović, voditelj projekta Pannonian Challenge Jurica Barač zajedno s građanima.

Prilikom ovog zajedničkog prebrojavanja najavljeno je i 18. izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe koje će se održati od 7. do 11. lipnja te suradnja Coca-Cole Hrvatska s Pannonian Challengeom.

- Drago nam je i ponosni smo što je Coca-Cola partner Pannonian Challengea. Oni su prepoznali vrijednosti tog događaja, a mi smo podržali akciju “Osvijetlimo naš most” sa simboličnih 200 čepova koji simboliziraju dolazak 200 najboljih vozača BMX-a na Pannonian Challenge koji ove godine slavi svoju punoljetnost - rekao je Jurica Barač te istaknuo kako nas ove godine na Pannonianu očekuje bogat i zanimljiv program uz brojne glazbene goste.

Još boljoj atmosferi ovog okupljanja pridonijeli su mladi osječki vozači BMX-a koji su za građane pripremili uzbudljivi performans u kojem su preskakali repliku Pješačkoj mosta sastavljenu od Coca-Colinih bočica te na taj način najavili nadolazeći festival.

Svoj doprinos osvjetljavanju mosta dali su i osječki ribiči koji su skupili gotovo 2000 čepova sa željom da se most što prije osvijetli. Most će ipak morati pričekati još dva tjedna kada bi, kako se i sam Stijepan Petrović nada, trebalo biti skupljeno planiranih 108.048 čepova, nakon čega će moći započeti radovi na osvjetljavanju Pješačkog mosta. S. Baotić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike