Osijek
DANI FRANKOFONIJE

Od filmova do gastronomije
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Međunarodni dan Frankofonije obilježava se u ponedjeljak, 20. ožujka, a posvećen je francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini više od 220 milijuna govornika u svijetu. Ovaj dan slavi se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije.

Ovogodišnje izdanje festivala Frankofonija u Osijeku održava se u znaku 120. godišnjice osnivanja udruge Francuska alijansa Osijek. U povodu toga organizator je sugrađanima pripremio još bogatiji program koji će trajati sve do kraja mjeseca svibnja.

Tako će se u subotu, 25. ožujka, s počektom u 19 sati, održati prezentacija i degustacija belgijskih kraft piva u kafiću Uzdravlje. Broj sudionika je ograničen, stoga organizatori pozivaju zainteresirane da se obavezno prijave na e-mail adresu: osijek@alliance-francaise.hr. Zatim, od 23. ožujka do 11. travnja 2017., održavat će se revija suvremenog frankofonog filma u kinu Urania, a od 31. ožujka do 1. travnja u Ugostiteljsko-turističkoj školi Francuska alijansa organizira Malu školu francuskog kuharstva. I za ovu priredbu broj sudionika je ograničen, tako da su nužne prijave na spomenutu e-mail adresu. I.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike