Mozaik
OBOŽAVATELJ IZ PRIVLAKE

Marko Šarić - s YouTubea u
dokumentarac o Dini Merlinu
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Mladi Privlačanin Marko Šarić (27) prije dva mjeseca na svom facebook-profilu primio je poruku s pozivom na sudjelovanje u dokumentarnom filmu “Sredinom” o poznatom bosanskohercegovačkom kantautoru, kompozitoru i pjevaču Edinu Dervišhalidoviću, poznatijem kao Dino Merlin. Priča započinje emotivnim videom, koji je Šarić na svoj YouTube kanal učitao 2015. godine.

- U videu sam obradio meni najdražu Merlinovu baladu Nemam ja onih 18 godina. Zašto baš nju, zato što me ne prestaje oduševljavati, kako glazbom, tako i tekstom - objašnjava Šarić te govori da je video snimio zbog jednostavnog razloga, zato što voli pjevati i svirati.

 

 

- Redatelj dokumentarnog filma Emir Zumbul Kapetanović javio mi se preko Facebooka. Rekao je da je na YouTubeu pronašao moj kanal s obradama, koje su prema njegovim riječima fenomenalne i pitao me postoji li šansa da iskoristi spomenuti video u dokumentarcu, na što sam ja pristao - priča Šarić i objašnjava da je prva pomisao koja mu je prošla kroz glavu bila da ga netko zeza i da to ne može biti istina, jer svi znaju koliko on voli Merlina, a, kaže, nije ni čuo da se snima dokumentarac o njemu. Sve do promocije dokumentarca o ovome nikome nije rekao ni riječ, no kada je kucno čas za polazak u Sarajevo, vijest se brzo pročula malom sredinom kao što je Privlaka.

- Obitelj i prijatelji su sretni i ponosni zbog mene, čestitaju mi, najviše zbog toga što znaju da Merlinove pjesme slušam gotovo pa čitav život te ne propuštam priliku otići na njegov koncert. Prvu Merlinovu pjesmu čuo sam davno na kaseti koju je kupila moja majka. Bio sam klinac, još prije nego što sam krenuo u školu - objašnjava Šarić i ističe da otada nije prestao slušati Merlina. Redatelj Kapetanović pozvao je Šarića da uz odabrane, i on gostuje na svečanoj promociji dokumentarca koja se održala u Cinema City Multiplexu u Sarajevu. Na promociji mu je bilo, kaže, fantastično.

- Mene i moju pratnju dočekao je osobno redatelj Kapetanović, osjećao sam se kao kakva zvijezda. Dokumentarac je prije svega emotivan, ima i zabavnih i ozbiljnih trenutaka te govori o privatnom Merlinovu životu. Kada se pojavila scena u kojoj se ja nalazim, osjećao sam se predivno, ali i dalje nisam mogao vjerovati da se to meni događa. Nisam znao što me snašlo - kaže Šarić te ističe da će mu ovo iskustvo ostati kao jedna od ljepših uspomena u životu koju će jednoga dana prepričavati svojim unucima - priča Šarić. S obzirom na to da je na promociji imao priliku osobno upoznati Merlina, za njega kaže da je prije svega veliki gospodin, vedra i izuzetno pozitivna osoba. J.Pejaković

ŽIVOTNI PUT

Dokumentarni film “Sredinom” govori o životnom putu jedne od najvećih balkanskih pop-zvijezda svih vremena, Dini Merlinu, koji je uz osobne životne drame, puno rada i sreće uspio preživjeti ratove i nacionalne nesnošljivosti kako bi opstao i uspio na sceni. Film nazvan po njegovu velikom hitu izradila je Al Jazeera Balkans, pod redateljskom palicom Emira Zumbula Kapetanovića u produkciji Seada Kreševljakovića. Film je premijerno bio prikazan sinoć na Al Jazeera Balkans programu.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike