Sport
KOŠARKA

U Osijek stiže i treći ABA ligaš
Objavljeno 18. ožujka, 2017.

Jedan od klubova koje osječki i slavonsko-baranjski ljubitelji košarke duže vrijeme nisu bili u prigodi uživo pogledati napokon stiže na službeni ogled. U 21. kolu A-1 lige Vrijednosnice Osijek u maloj dvorani Gradski vrt (17) dočekuju Zadar, koji je posljednji ABA ligaš koji ove sezone stiže u slavonsku metropolu.

Iako su Zadrani daleko od svojih najboljih dana, još uvijek izazivaju respekt u domaćem okruženju, a njega će dobiti i od domaćina, koji se ipak ne odriče pobjedničkih ambicija. To nam je potvrdio i kapetan “brokera” Aljoša Šarac:

- Zadar stiže kao favorit, ali mi smo i protiv klubova s takvima ulogama ove sezone pružili dosta dobrih partija. Neke smo dobili, neke i nes(p)retno izgubili, stoga očekujemo da ćemo i sada odigrati dobru partiju - priželjkuje Šarac, koji će na vanjskim pozicijama morati odraditi i nešto veći dio posla nego inače. Naime, Luka Katura je izvan stroja zbog ozljede koljena, a zna se da Osječanima nije lako nadoknaditi manjak u rotaciji.

- Sigurno da će Katura nedostajati, posebno kada igraš protiv kvalitetnog suparnika, koji uz to ima jaku vanjsku liniju. Na posljednjoj utakmici su i igrači s klupe dali značajniji doprinos, bilo bi dobro da se to i ponovi - smatra organizator igre osječke momčadi.

Prethodni ogled sa Zadranima momčad Vladimira Krstića izgubila je u gostima 73:64. Domaćin je u posljednje vrijeme mnogo efikasniji, ali to nije i jedina promjena. Nisu isti rosteri, neki od “brokera” više i nisu u svlačionici, a taj dvoboj je zbog ozljede propustio i Amerkanac Robinson.

- Lošije tada odrađena druga četvrtina usmjerila je utakmicu u krivom smjeru. Inače, izmjena ima u oba sastava, a ovaj zadarski je i snažniji nego tada, što se vidi i na njihovim izdanjima u drugom dijelu sezone. Stoga znamo što nas čeka, ali i veselimo se teškom izazovu - priznaje Aljoša Šarac.

Ovaj dvoboj bit će i zanimljiv po tome što će se na parketu sučeliti braća Krajina, Filip (Vrijednosnice) i Kristijan (Zadar).

Od preostalih dvoboja 21. kola u subotu igraju: Hermes Analitica - Gorica, Šibenik - Kvarner 2010, Split - Škrljevo, Alkar - Zagreb. U nedjelju se sastaju Zabok - Cibona, a dan poslije Cedevita - Jolly JBŠ.

Nino BENČINA
Kvalifikacijska liga

Pretendenti za plasman u elitni razred igraju 3. kolo kvalifikacija. Belišćani u subotu (18 sati) gostuju u Ludbregu kod Grafičara, dok će Borovo u nedjelju (18.30) ugostiti Pulu 1981. Ostali parovi: Šanac Karlovac - Ribola Kaštela, Vern - Jazine Arbanasi, Podravac - Rudeš

Najčitanije iz rubrike