Regija
MODELARSKE LIGE UČENIKA

Mladi modelari izrađivali komode
Objavljeno 18. ožujka, 2017.

NAŠICE/ĐURĐENOVAC

OŠ Dore Pejačević Našice i OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac bile su radionice malih majstora maketara i modelara. U školama su održana prva kola županijske Modelarske lige u organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije te uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture Našica i Općine Đurđenovac.

U natjecanju u Našicama sudjelovalo je 29 ekipa (58 učenika) iz OŠ Dore Pejačević i OŠ kralja Tomislava, a imale su zadatak izraditi model komode od šperploče. Prvo mjesto osvojili su Matko Blažević i Filip Košturjak iz OŠ Dore Pejačević, drugo Denie Fridl i Alen Knežević iz OŠ kralja Tomislava, a treće Marin Vukelja i Mate Boras, također iz OŠ kralja Tomislava.

U Đurđenovcu je u natjecanju sudjelovalo 26 ekipa (52 učenika). Prvo mjesto osvojili su Frano Vujević i Gabrijel Vidović, a drugo David Drozdek i Andrej Pavlić. Treće mjesto zauzeli su Tino Bužonja i Leopold Svetac.

Dvije najuspješnije ekipe sudjelovat će u 2. kolo Modelarske lige, koje će se održati 9. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin.S.F.

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike