Crna kronika
UHIĆEN ZBOG SUMNJE U PEDOFILIJU

Osječanin osumnjičen da je seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu
Objavljeno 18. ožujka, 2017.
Nakon uhićenja, sudac istrage odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora

OSIJEK - Šezdesetjednogodišnji muškarac uhićen je pod sumnjom da je mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu. U ponedjeljak prijepodne policija ga je okružila u jednom osječkom naselju i privela. Nakon što je ispitan u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj odveden je u nadležno državno odvjetništvo, a potom i sucu istrage.

- Nakon što je 61-godišnji hrvatski državljanin ispitan 14. ožujka zbog sumnje u kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Istražni zatvor muškarcu je određen dok se ne ispitaju svjedoci i žrtva, zbog opasnosti od ponavljanja djela, te zbog brojnosti kaznenih djela (četiri u okviru dva članka Kaznenog zakona) na štetu djeteta.

Brojni stanovnici naselja vidjeli su kada je 61-godišnjak uhićen, no nisu znali zašto. Oni koji su ga poznavali kažu da se činio normalan kao i svatko drugi, te da nikada ne bi posumnjali da zlostavlja bilo koje dijete.

- Znao je u naselju prodavati sitnice. Često je tu stajao i prodavao primjerice teglicu meda, kupus, ili čokanjčiće rakije. Znao je doći k nama razmijeniti novac. Uvijek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedjeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gdje je stajao, jer nitko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku djevojčicu - ispričala nam je žena koja je 61-godišnjaka viđala svakodnevno.

Susjedi 61-godišnjaka bili su više nego šokirani kada su čuli da je uhićen pod sumnjom da je pedofil.

- Živio je s roditeljima. Mislim da boravi negdje dalje, ali bio je ovdje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu reći išta loše jer je uvijek susjedski pozdravio kada bismo se susreli. I dalje ne vjerujem da je pedofil i neću vjerovati u to dok ga ne osude - kazala nam je susjeda 61-godišnjaka.

Pretpostavlja se da je seksualno zlostavljanje djeteta trajalo nekoliko mjeseci, od Božića prošle pa do 10. ožujka ove godine.

Sandra LACIĆ
UPOZNAO JE U NASELJU

Prema dostupnim informacijama 61-godišnjak je 10-godišnju djevojčicu upoznao u dijelu grada gdje je živio s roditeljima. Stanovnici naselja kazali su nam da je djevojčica često sama hodala po naselju. Nakon što se istraga privede kraju vidjet će se jesu li sumnje nadležnih institucija i opravdane, a ako budu potvrđene, o sudbini 61-godišnjaka odlučivat će sud. Zbog zaštite identiteta djeteta, osobni podaci 61-godišnjaka te ime naselja u kojem je uhićen, u tekstu nisu navedeni.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana