Osijek
TRADICIONALNA AKCIJA LIONS CLUBA “MURSA”

“Lavice” posadile 250 bijelih ruža na promenadi
Objavljeno 18. ožujka, 2017.

Već četvrtu godinu zaredom Lions Club “Mursa” njeguje tradiciju sadnje bijelih ruža na promenadi, u sklopu međunarodnog projekta “Put bijelih ruža”. Tako su članice kluba, uz pomoć djelatnika Unikoma i građana koji su bili raspoloženi pomoći, posadile oko 250 sadnica otpornih bijelih ruža koje će za dvije-tri godine, kada procvatu, kao simboli mira i tolerancije uljepšavati svaku šetnju promenadom.

Ideja ovog projekta dolazi od hrvatske guvernerice Lions klubova Nade Arbanas, u suradnji s makedonskom guvernericom, a projektu su se, uz Hrvatsku i Makedoniju, pridružile Slovenija i Austrija.

- Moram sa zadovoljstvom reći kako smo mi u Osijeku dobili najljepšu lokaciju, ovu promenadu, za sadnju bijelih ruža. Naš projekt ujedinjuje sve Lions Clubove Republike Hrvatske te su bijele ruže sađene i u Dubrovniku, Zagrebu, Puli, Splitu i drugim gradovima. Ove godine sadimo oko 250 ruža, a u Hrvatskoj je već posađeno više od 2000 - ističe Nada Arbanas.

Sofija Vidaković, predsjednica Lions Cluba “Mursa”, naglašava kako su s veseljem prihvatili ideju o suradnji bijelih ruža.

- Htjeli smo napraviti nešto pozitivno za naš grad. Odmah smo kontaktirali Unikom koji je vrlo rado prihvatio suradnju te su nam dali ideju da ruže sadimo na promenadi jer je dugačka. Krenuli smo od Rokove crkve te smo došli do pješačkog mosta, a ove smo godine rekli kako želimo posaditi ruže do kraja šetnice - rekla je Vidaković. S. Baotić

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike