Osijek
KONFERENCIJA MEET MAGENTO

Na skupu više od 200 sudionika iz 18 zemalja
Objavljeno 18. ožujka, 2017.

Dvodnevna informatička konferencija engleskoga naziva Meet Magento, koja se održava u petak i subotu u konferencijskom prostoru hotela Osijek, okupila je više od 200 sudonika iz 18 zemalja svijeta i s pet kontinenata.

Sve te ljude u Osijek je dovela informatička tvrtka Inchoo koja je stasala pod okriljem Osijek Software Cityja. Prema riječima Arona Stanića, direktora prodaje i člana uprave Inchooa, svrha ove konferencije je dijeljenje znanja o softverskoj platformi Magento koja omogućuje trgovcima poslovanje preko interneta tako da pokrenu vlastitu internetsku trgovinu.

- Ovdje su došli mnogi programeri i tvrtke koje se bave implemetacijom tog sofverskog rješenja kako bi pomogli tvrtkama da njihova internetska trgovina bude izgrađena, da posluje dobro i da u konačnici svi zajedno profitiraju i zarađuju više. Sama konferencija se prvi put događa u Hrvatskoj, a mi smo je uspjeli dovesti u Osijek. Hrvatsko tržište internetske prodaje sve više raste i trgovci imaju potrebu saznati primjere dobre prakse u regiji i svijetu - istaknuo je Stanić.

Dodao je kako je tvrtka Inchoo osnovana 2008. godine sa samo jednim zaposlenikom, a do danas se u njoj zaposlilo 50 djelatnika. Rast tvrtke Inchoo upravo se temeljio na nuđenju usluga te izradi kvalitetnih rješenja za internetsku trgovinu korištenjem sofverskog paketa Magento. Kazao je da je Inchoo službeni partner Magenta te da je posve logično bilo da ta tvrtka ovu konferenciju dovede u Osijek. D.Celing

Svrha je ove konferencije dijeljenje znanja o softverskoj platformi Magento

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike