Osijek
OTVOREN GOLD BY WALDINGER

Osijek dobio vrhunsku slastičarnicu dostojnu Londona ili Pariza
Objavljeno 17. ožujka, 2017.
Zlatnu je vrpcu prerezao gradonačelnik Vrkić, uz pomoć HDZ-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Ivane Šojat

Rezanjem zlatne vrpce točno u podne, na koju je gradonačelnik Ivan Vrkić džentlmenski pozvao i svoju protukandidatkinju na nadolazećim izborima Ivanu Šojat, u petak je u nazočnosti brojnih uzvanika svečano otvorena nova slatičarnica na uglu Županijske i Ulice Hrvatske Republike pod nazivom Gold by Waldinger.

Riječ je o sedmom ugostiteljskom objektu osječkog ugostitelja Berislava Mlinarevića, koji je zamišljen kao slastičarnica i lounge bar s ponudom vrhunskih kolača i sladoleda.

- Vitrine su pune i od sada svakog dana od 8 do 24 sata nudimo više vrsta salodoleda, ledenih torti, makarona, cupecakea i pralina, zapravo, što bi se reklo, nema čega nema. Svi su dobrodošli, cijene su od 10 do 13 kuna za kolače, za veće količnine dodatan je popust, kao i za kolače za ponijeti. Čak dovozimo kolače i kući, ako je naručena veća količina, što je moguće učiniti putem telefona ili e-maila, naglasio je prigodom otvorenja Berislav Mlinarević.

Inače, novi je objekt otvoren u lokalu koji je vlasništvo Grada Osijeka, zbog čega su otvorenju, uz ostale uzvanike, nazočili i gradonačelnik Vrkić te dogradonačelnik Vladimir Ham.

- Ovo je uspješan model, Grad svoje lokale mora prepusti ljudima koji su poduzetni i koji mogu stvarati profit. I neka oni na tome osobno zarade, ali je važnije da zapošljavaju naše ljude, i to one koji su bili otišli u svijet, ali su shvatili da razlika između Hrvatske i svijeta nije samo u novcu, nego i u emociji. Jasno, teško je držati se emocija ako ovdje ne možemo preživjeti, zato je važno da potičemo one koji mogu stvarati i kroz ta stvaranja vraćati ljude u Osijek. Od toga ima koristi i Grad i naši sugrađani, i to je dobra priča - napomenuo je gradonačelnik Vrkić, dodavši kako bi poduzetnike poput Mlinarevića trebalo klonirati.

Inače, posebnost je ove slastičarnice u najvećem izložbenom prostoru kolača u četiri vitrine i ponudi vrhunskog sladoleda koji se do sada nudio samo u Longe baru Waldinger, u Portanovi. Za interijer je slastičarnice bila zadužena kuća Inetriora te dizajnerice Nina Modrić i Jasna Svalina, a sve je rađeno u stilu kraja 60-ih godina prošloga stoljeća. Već kroz mjesec dana bit će otvorena i velika terasa koja će biti nešto šarenija i više u slastičarskom tonu. A za sve one koje zanima što se točno nudi u luksuznim vitrinama Gold by Waldinger, za koju su sugrađani komentirali kako je dostojna Londona ili Pariza, recimo kako su tu čokoladne torte, cheescakovi, ledene torte, macaroni od pistacija, krempite te nekoliko vrsta pralina od belgijske čokolade, za koje je tajni recept otkrio i jedan od najpoznatijih slastičara u regiji Admir Karalić. Ljubitelji sladoleda konačno najfinije ukuse iz Portanove sada mogu guštati i u središtu grada, a za sve koji ne preferiraju slatko nudi se mogućnost uživanja u vrhunskoj kavi čije se cijene kreću od osam na više kuna, ali i desetcima vrsta koktela i ostalih napitaka.

Nefreteta Z. EBERHARD
SLATKA ČAROLIJA U VITRINAMA

U luksuznim se vitrinama nalaze čokoladne torte, cheescakovi, ledene torte, macaroni od pistacija, krempite, nekoliko vrsta pralina od belgijske čokolade...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike