Regija
KRUŽNI TOK SPOMEN NA ROMBERGA

Ukrasnim biljem ispisani
taktovi Belišćanskog marša
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

BELIŠĆE - Novosagrađeni kružni tok u Belišću, kod Centra za kulturu Sigmund Romberg, ovih je dana dobio novi, konačni izgled, nakon što je, kao točka na i, u njegovo središte postavljena skulptura u obliku violinskog ključa. Kako doznajemo u Gradu Belišću, nakon pripreme terena, hortikulturno uređenje povjereno je djelatnicima Rasadnika “Fuderer”, koji su pomno radili na sadnji ukrasnih biljaka.

- Uređenje ovog kružnog toka posebno je po svojoj glazbenoj temi, kako i priliči lokaciji tik do Centra za kulturu koji nosi naziv velikog skladatelja koji je djetinjstvo proveo u Belišću, Sigmunda Romberga. Skulpturu u obliku violinskog ključa osmislio je i izradio belišćanskikipar Borislav Bojanić, a oko njega se ukrasnim biljem nalaze “ispisani” taktovi poznatog “Belišćanskog marša” skladatelja Sigmunda Romberga - pojašnjavaju iz Grada najnovije vizure kružnog toka, koji će zasigurno postati jedna od gradskih prepoznatljivosti.

Podsjetimo, gradnja kružnog toka počela je u rujnu prošle godine. Investitor je Uprava za ceste Osječko-baranjske županije, a projekt je vrijedan 2.160.268 kuna s PDV-om, od čega je udjel Belišća 600.000 kuna. L. Aničić

Skulpturu u obliku violinskog ključa osmislio je i izradio belišćanski kipar Borislav Bojanić

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike