Kultura
ODLUKA MINISTARSTVA KULTURE

Osječki književnik Davor Špišić dobio Nagradu Marin Držić
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

ZAGREB - Prva Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2016. godinu, koju hrvatsko Ministarstvo kulture dodjeljuje s ciljem poticanja hrvatskog dramskog stvaralaštva, pripala je istaknutom dramatičaru i prozaiku Davoru Špišiću, za dramski tekst “Zidarija”, priopćeno je jučer u Zagrebu. Takvu je odluku, na temelju 52 pročitana djela pristigla na ovogodišnji natječaj, donijelo stručno povjerenstvo u kojemu su bili glumica Ksenija Marinković (predsjednica) te dramaturg Dubravko Mihanović i kazališni i filmski redatelj Mario Kovač (članovi).

Imena nagrađenih na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture obznanila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Istaknula je kako je riječ o, za to ministarstvo, iznimno važnoj nagradi, koja se u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva pod tim imenom dodjeljuje od 1991.

Odluke o nagrađenima obrazložila je predsjednica stručnog povjerenstva K. Marinković, koja je prvonagrađeni dramski tekst nazvala “gorkim, angažiranim, cinično-zabrinutim pozivom na kazališni ples, jednom od onih drama koje vješto plove prostorom između potresnog i duhovitog, globalnog i intimnog, grubog i nježnog, a sve to kako bi se gnjevno obrušila na društvo naopakih vrijednosti, čija je vlast neraskidivo sljubljena s kriminalom, a strukture nagrižene korupcijom”. Hina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike