Sport
PRVA HMNL

Večeras protiv Futsal Dinama očekuje se i navijačka potpora
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Osječki malonogometaši imali su dva tjedna za pripremu jedne od najvažnijih utakmica ove sezone. Večeras u Zrinjevac stiže Futsal Dinamo, a Osječani nastavljaju krčiti svoj put prema doigravanju. Bit će to okršaj vrijedan pozornosti u kojem bi Osijek Kelmeu dobro došla i pomoć s tribina jer, u ovom trenutku, ipak su nešto slabiji od zagrebačkog sastava. Zanimljivo, ni Futsal Dinamo nije sudjelovao na završnici Kupa. Izbačen je zbog vlastite administrativne pogreške, što je izazvalo nove prijepore u hrvatskom futsalu. No, to je sad posve irelevantna priča jer Osječani, ako žele učiniti novi korak prema osiguravanja mjesta u play-offu, taj susret ne bi smjeli izgubiti. No, nešto su već izgubili. Morat će odigrati taj susret bez jedne od najjačih karika Dine Bartolucija, koji je skupio tri javne opomene. No, izostanci ključnih igrača postali su već svakodnevica treneru Marinu Smoji. Već duže vrijeme je bez Andreja Pandurevića, pa onda nije imao ni Gorana Dakića u trenutku kada je on rušio sve suparnike redom, pa je neke utakmice propustio Gordan Duvančić apsolutno najvažniji igrač i tako. Uvijek nekoga nema, ali sad je to posebno neugodno.

- U Makarskoj su po dva žuta kartona imali Horvat, Bartoluci i Nospak. Pokušao sam ih sačuvati svu trojicu, ali nisam uspio jer smo imali prekratku rotaciju i Bartoluci je zaradio treći karton. To je ozbiljan hendikep za nas jer on se pokazao kao pravo pojačanje, a njegovim izostankom gubimo i mogućnost taktičkih rotacija jer nam on skraćuje roster. Nije prvi put kako se susrećemo s takvim problemima, pa ćemo se znati s time nositi - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Kratka mogućnost rotacije igrača protiv Futsal Dinama, zapravo, predstavlja golem problem jer je Zagrepčanima baš najjači adut duga i izjednačena klupa.

- Mislim da nijedna momčad u Ligi nema tako izbalansiran igrački kadar. Imaju praktično podjednako kvalitetne tri četvorke koje nameću strašan ritam i tako lome suparnike. Zato će nam skraćena rotacija biti izazov, ali vjerujem kako ćemo biti u stanju to izdržati - smatra Smoje.

Puno toga moglo bi ovisiti o Osijekovu gorostasu Anti Ćurkoviću, koji je prošle sezone praktično sam razvalio Futsal Dinamo. Nisu imali rješenja za njegovu snagu i prodornost, jednostavno se tjelesno nisu bili u stanju nositi s njim. No, Ante je promjenjive forme. Prava “plutajuća mina”. Ako bude u dobrom raspoloženju imat će Zagrepčanih s njim problema.

- Pobjeda nam otvara širom vrata ulaska u doigravanje. Dobar bi bio i bod, ali ne želim razmišljati o tome. Mislim kako nema favorita. Zagrepčani jesu kvalitetniji, ali mi smo domaćini, i to moramo iskoristiti - zaključio je Smoje.

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati.

Dalibor KELER
PAROVI 18. KOLA

U 18. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Uspinjača (Zagreb) - Nacional Zagreb, Square (Dubrovnik) - Brod 035, Vrgorac - Split Tommy, Osijek Kelme - Futsal Dinamo, Alumnus (Zagreb) - Novo vrijeme Apfel (Makarska).

Najčitanije iz rubrike