Sport
STANKO MRŠIĆ:

Gagro mi se nije upletao
u posao, a nije niti smio
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Nakon tri godine drugoligaškog nadmetanja u Prvu ligu Cibalia se vratila pod palicom Stanka Mršića. Bio mu je to četvrti mandat na klupi Cibalije, koji je završio krajem jesenskog dijela prvenstva. Nakon 15 kola odlučio ga je smijeniti predsjednik Miroslav Gagro. U tih 15 kola Cibalia je osvojila osam bodova, ostvarivši u tom razdoblju samo jednu pobjedu, protiv Splita. U Cibalijinu slučaju nakon Mršićeve smjene definitivno vrijedi Murphyjev zakon - “Nikad nije toliko loše da ne bi moglo biti gore”. Trenutna situacija u klubu je još gora. Vinkovčani su nakon Mršića osvojili samo jedan bod. Danas Mršić s distance prati događanja u Cibaliji. No, situacija mu je jako poznata.

- Pratim sve što se događa u Cibaliji, što i nije čudo jer je to klub prirastao mom srcu i uvijek će tako biti bio ja trener u njemu ili netko drugi. Razočaran sam odnosnom nekih ljudi prema Cibaliji, a mogli bi puno toga učiniti. Pogotovo sam bio razočaran u vrijeme kada smo ušli u Prvu ligi i igrali lijep nogomet, samo nam je nedostajalo malo sreće pa da sve bude u najboljem redu. Cibalia je nakon moga odlaska u devet kola osvojila samo jedan bod, što samo po sebi dovoljno govori. Došlo je puno novih igrači od kojih se puno očekivalo, ali na žalost nisu pokazali da su pojačanja za Cibaliju.

Mršić je otišao zbog sukoba s predsjednikom Gagrom, koji je nedavnim izjavama, da se tako zaključiti, odlučio plesti se u trenerovu odluku oko sastavljanja momčadi.

Gagri je ovo prvi put da se na ovakav način miješa u trenerov posao. Potvrđuje to i Mršić, koji nije htio upuštati se u daljnje sukobe s aktualnim predsjednikom.

- Ne bih baš puno oko toga, jer smo još u sporu oko dugovanja i na arbitraži smo. Mogu samo potvrditi kako se nije miješao u posao. A nije niti smio! Ja nisam trener koji bi to dopustio bez obzira na posljedice. Na moju veliku žalost Cibalia je postala klub za probe, što nikada u njenoj povijesti nije bio slučaj. Sigurno je samo jedno: ovako još dugo neće moći ići. Ako s nešto brzo ne promijeni, Cibaliji se ne piše dobro.

Mršić u pravilu ne voli ocjenjivati svoje kolege, ali je ipak rekao nekoliko rečenica o vođenju Cibalije od strane Petera Paculta.

- Uvjeren sam da je Pacult došao po nečijoj preporuci i nekog tko stoji iza njega. Sada mi se čini kako je jedan od uvjeta bio da igrači koji su došli s njime moraju igrati, a to se nije pokazalo dobrim. Jedno je kada ti forsiraš igrače koji su dobri, a sasvim drugo kada imaš na klupi dobre igrače, a forsiraš ostale koji to ne zaslužuju. Vjerujem kako je Pacult dovoljno iskusan trener da bi trebao i mogao znati se izvući iz ove situacije.

Do kraja sezone ostalo je još 12 kola, što znači da je 36 bodova u igri. Reklo bi se dosta i dovoljno. U ovom trenutku najvažnije za Vinkovčane su njihove utakmice i one u kojima igraju Splićani. Prema procjeni trenera Mršića Cibalia će teško osigurati kvalifikacije. Ali, prilika postoji.

- Matematički gledano, ima još šanse da osigura ostanak u ligi. Međutim, Split je sada u usponu, pogotovo nakon ispadanja iz Kupa sve će podrediti prvenstvu. Poslije susreta sljedećeg kola u kojem Split igra kod kuće s Interom sve će se znati. Ako Split pobijedi Intera, mislim da je u tom slučaju osigurao kvalifikacije, i da će to presuditi Cibaliji. Bilo bi mi jako žao da Vinkovčani ispadnu iz Prve lige, jer sam uvjeren da se malo drukčije reagiralo kada smo ulazili u ligu, danas bi priča bila sasvim drugačija. Nedostajala su nam samo dva-tri pojačanja i danas ne bismo pričali o ovoj situaciji. Ja sam čovjek Cibalije i uvijek sam na raspolaganju, meni je Cibalia iznad svega, zbog toga će mi biti jako teško ako opet ispadne u Drugu ligu.

Cibalia u subotu gostuje u Osijeku. Bit će to sraz dva bivša Mršićeva kluba. Cibaliju je vodio četiri, a Osijek dva puta. Po njemu nema dvojbe tko je u slavonskom ogledu favorit.

- Vaditi se protiv Osijeka teško je zamislivo. I kada je Cibalia imala puno, puno bolju momčad, teško je pobjeđivala u Osijeku. Sada Osijek "ganja" treće mjesto i vjerujem da će sve učiniti da dođe do njega, a prva stepenica je pobjeda protiv Cibalije. Istina je da je u nogometu sve moguće. Volio bih ovaj put da se dogodi čudo i da Cibalia pobijedi Osijek, jer su njima ipak bodovi puno značajniji negoli Osijeku, koji je praktički već osigurao Europu. Pobjedom bi im vrata ostanka još bila otvorena. No, bit će teško - zaključio je emotivno Mršić.

Antun GRGIĆ

Stanko Mršić

bivši trener Osijeka i Cibalije

Vaditi se protiv Osijeka teško je zamislivo. I kada je Cibalia imala puno, puno bolju momčad, teško je pobjeđivala u Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini