Sport
KUP HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

NEXE u polufinale bez srednjih vanjskih
Objavljeno 16. ožujka, 2017.

Bilo je očekivano u svakom pogledu. Rukometaši NEXE-a očekivano su slavili u Labinu i plasirali se u polufinale Kupa Hrvatske, no dobar otpor domaćeg Mladog Rudara, koji je čak vodio na poluvremenu nije nešto neočekivano. Znalo se i ranije NEXE mučiti u ovoj fazi natjecanja. Prošle godine teško su u istoj fazi natjecanja preskočili također “drugoligaša” KTC. U Labinu su Našičani zaigrali bez standardnih srednjih vanjskih. Ante Gadžu očekuje operacija prednjih križnih ligamenata koljena, dok je David Špiler osjetio zatezanje u listu pa ga je trener Hrvoje Horvat poštedio. Ipak, nakon rezultatskog “minusa” u prvom poluvremenu u kojem su u 24. minuti gubili čak pet pogodaka razlike, SEHA ligaš je ipak preokrenuo i opravdao status favorita. Svakako su kod Našičana briljirali Vedran Zrnić s deset i Ivan Sršen s devet pogodaka. Za svaku pohvalu su i Kovari, navijači Mladog Rudara, koji su stvorili odličnu atmosferu. Tako će NEXE sredinom svibnja još jednom igrati na Final fouru kupa. Zasad su, osim Našičana, mjesto u Umagu osigurali Dubrava, Varaždin, a izvjesno je kako će se tamo naći i PPD Zagreb, kojem je suparnik u četvrtfinalu KTC. K.Lacković

MLADI RUDAR               28  (14)
NEXE                                32  (12)

LABIN - Gradska dvorana. Gledatelja 1.000. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (oba Zagreb).

MLADI RUDAR: Jajčević, Vlačić 2, Gajica, Franković 1, Štucin, Mileta 5 (3), Derossi 1, Bonić 8, Lovrinović 2, Juričić (2 obrane), Ratkajec 5, Griparić 1, Brajnović (1 obrana), Bučaj 2, Kostić 1, Stipčić.

NEXE: Lelić (6+1), Eter 4, Zrnić 10 (4), Mrđenović, Barišić-Jaman 4, Sršen 9, Lorger (3+1), Božić Pavletić 1, Sakić 2, Halilković 1, Vegar Špiler, Vešligaj, Herceg 1 i Greganić.

SEDMERCI: Mladi Rudar 5 (3), NEXE 4(4); ISKLJUČENJA: Mladi rudar 8 minuta (Lovrinović, Ratkajec, Griparić, Kostić), Nexe 4 minute (Mrđenović, Herceg).

Najčitanije iz rubrike