Osijek
NOVA SLASTIČARNICA

Gold by Waldinger - vrhunska kava, belgijska čokolada i top-sladoled
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Točno u podne na uglu Županijske i Ulice Hrvatske Republike danas se otvara vrhunska slastičarnica i lounge bar pod imenom Gold by Waldinger. Ovo je treća adresa u Osijeku na kojoj će se moći uživati u vrhunskim proizvodima iz asortimana sada već brenda Waldinger, te već sedmi ugostiteljski objekt pod “ravnateljskom palicom” renomiranog osječkog ugostitelja Berislava Mlinarevića.

Kažemo li kako će u ovom objektu uz najbolju kavu biti prilika i za uživanje u vrhunskim tortama, te pralinama od beligijske čokolade, ali i sladoledu od primjerice pistacija (čija je nabavna cijena 400 kuna za kilogram), onda je jasno da Osječani dobivaju ekskluzivni prostor za nepce i guštanje.

- U ugostiteljstvu sam od 16. godine, kada sam kao učenik osječke Ugostiteljske škole došao na praksu u tada jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj - Lovački rog. Već tada su mi se nametnuli visoki standardi u ugostiteljstvu, a kako sam vizualist i osoba koja voli lijepo, to pokušavam danas ponuditi i svojim gostima. Waldinger nije objekt koji nudi jeftino, nego kvaliteno. Cijene u našim objektima su možda za deset posto više nego u ostalim ugoobjektima, ali su dvostruko veće kvalitete. Ovdje se servira vrhunska kava i sladoled, čokalada koju koristimo prava je belgijska, a kod nas nema reklamnih natpisa, nema reklamnih čaša, sve su to čaše koje smo mi kupili da bi gost uživao. Mi smo taj dio možda naplatili malo skuplje, ali vraćamo mnogo više - priča Berislav Mlinarević, kojega smo dva dana uoči otvorenja zatekli kako pomaže u zadnjim pripremama.

Posebnost ove slastičarnice bit će u najvećem izložbenom prostoru kolača u četiri vitrine i ponudi vrhunskog sladoleda koji se do sada nudio samo u Longe baru Waldinger, u Portanovi. Treba reći i kako će svi kolači i sladoledi stizati ravno iz prave male tvornice kolača koja se nalazi u prostoru ispod slastičarnice, a koja je napravljena prema najvišim standardima i nalik je onima koje viđate samo u filmovima.

- Što se tiče kolača stalno ćemo mijenjati ponudu i uvoditi nove vrste, a zbog novog pogona povećat ćemo proizvodnju i asortiman. Uvodimo kolač za ponijeti koji će biti jeftiniji od onoga koji se ovdje konzumira i veleprodaju kolača po novoj cijeni. Tu će biti i svatovski kolači, suhi kolači, ali i cupcakesi. Imamo i iznenađenje i to na način da smo prvi u Hrvatskoj uveli mogućnost e-mail narudžbe kolača. Znači, naručite ga putem maila i on vas dočeka ovdje u slastičarnici - priča Mlinarević, koji je ovih dana u Osijek doveo i jednog od najpoznatijih slastičara u regiji - Admira Karalića, a kako bi on dodatnim savjetima oplemenio gastronomsku ponudu nove slastičarnice.

Za uređenje samog prostora početni impuls dao je upravo sam vlasnik kojemu se ideja zlata kao univerzalno privlačnog plemenitog metala nametnula kao vodilja za uređenje cijelokupnog ambijenta.

- Za unutrašnji interijer bila je zadužena kuća Inetriora i dizajnerice Nina Modrić i Jasna Svalina, a sve je rađeno u stilu kraja 60-ih godina prošlog stoljeća. Tako da nema ravnih linija, nego je sve u oblim linijama, te je vraćen lagani kolorit prostoru. Već kroz mjesec dana bit će otvorena i velika terasa, koja će biti nešto šarenija i više u slastičarskom tonu - poručuje Mlinarević.

Nefreteta Z. EBERHARD
ČAK ŠESTERO NOVOZAPOSLENIH POVRATNICI SU IZ DUBLINA I NJEMAČKE

Nakon 37 godina u ugostiteljstvu Berislav Mlinarević upravlja hotelom Waldinger koji se nametnuo kao svojevrsni brend grada Osijeka, a tu su i dva restorana, dvorana, kavana, lounge bar u Portanovi i sada Gold by Waldinger, te restoran na moru. “Sada zapošljavam 67 djelatnika u dvije tvrtke, a važno je reći kako smo u ovom objektu zaposlili desetero novih djelatnika, od kojih su čak šest povratnici iz Njemačke i Dublina”, priča Berislav Mlinarević.

Berislav Mlinarević

vlasnik ugostiteljskih objekata brenda Waldinger

Jedna je od glavnih ambicija Gold by Waldinger proizvesti osječku pralinu, koja će se raditi od čokolade od devet vrsta kakaovca, a već sada imamo bolji proizvod od Opatije

Možda ste propustili...

OTVORENO SRETNO DVORIŠTE DOKKICE

Prostor za učenje na otvorenom

11. HUMANITARNA LIKOVNA KOLONIJA TVRĐA

Naslikali i do sada poklonili 500 slika

JOSIPOVČANI O PRAGOVIMA

Ne želimo da se i nama dogodi požar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEŠAČKI MOST MALO ZATVOREN, MALO OTVOREN

Netko se opasno igra živcima građana

2

OAZA USRED ČEPINA

Vrtna bajka idealna je
za bijeg od problema

3

POLIGON ZA IŽIVLJAVANJE U SREDIŠTU GRADA

Brojni neodgovorni biciklisti jure stazama Sakuntalina parka ugrožavajući šetače