Regija
MJEŠTANI POTPISUJU PETICIJU

Komletinci danas tema i u Hrvatskom saboru!
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

KOMLETINCI

Dok zabrinuti stanovnici Komletinaca skupljaju potpise i najavljuju peticiju kojom će, od nadležnih, zahtijevati da im se osigura zdravstveno ispravna voda, problem vode koja u tom selu na istoku Slavonije nije za piće bit će danas temom i na sjednici Hrvatskog sabora! Tako je jučer kazao Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, u čijem su sastavu i Komletinci, kojeg smo telefonom dobili u Zagrebu.

– Mi želimo da ovo bude hrvatski problem, da se u RH bude svjesno toga i da se interventno osiguraju sredstva kako bi se problem riješio – kazuje načelnik Šarić, dodajući da sličan problem, odnosno lošu kvalitetu vode za piće, ima i nekolicina drugih mjesta na krajnjem istoku Slavonije, poput, primjerice, Privlake pokraj Otoka, čiji će čelnici također biti na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Otoka, na kojoj će problematika Komletinaca biti prvom točkom dnevnog reda.

– Na inicijativu iz Otoka danas će saborski zastupnik sa slavonskog istoka Stevo Culej, jer razgovarao sam s njim o tome, postaviti u sabornici pitanje problema Komletinaca i predložiti da Hrvatske vode osiguraju potreban novac da se i Privlaka i Otok i Komletinci spoje na Regionalni vodovod – naveo je gradonačelnik, dodajući da je problem potrebno žurno riješiti.

Kako je ranije rečeno, investicija je to od 15 milijuna kuna. I na otočkom Gradskom vijeću bit će predloženo donošenje zaključka – da se hitno, kao brzo rješenje, preko Hrvatskih voda osiguraju sredstva za izgradnju spojnog cjevovoda od Komletinaca do Otoka.

– Također, tražit ću da se angažira neovisna kuća i da se utvrdi eventualni štetan utjecaj neispravne vode na zdravlje naših ljudi – naveo je otočki gradonačenik.

Osim što je za učenike Osnovne škole u Komletincima osigurana flaširana voda, Šarić kaže i da je od Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) jučer zatražio da se i za sve mještane Komletinaca, dok se problem ne riješi, osigura voda za piće.

– Vjerujem da će to najkasnije danas biti riješeno – dodaje Šarić, a radit će se vjerojatno, o cisternama s pitkom vodom.

Inače, stanovnici Komletinaca, kako kažu, nestrpljivo čekaju rješenje problema za koje je, u prvoj fazi spajanja na vodoopsrbni sustav Otoka, potrebno 30-ak dana.

Upit o cijelom slučaju s (ne)pitkom vodom u Komletincima jučer smo uputili na VVK, no do ranih poslijepodnevnih sati nije stigao odgovor, za koji su pak naveli da se može očekivati do danas.

Sanja BUTIGAN

zahtjev

INTERVENTNO OSIGURATI NOVAC ZA RJEŠENJE PROBLEMA

Od Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije zatraženo je da se osigura voda za piće za sve mještane Komletinaca

Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike