Regija
TRAFOSTANICA BROD 4

Povećan kapacitet električne mreže
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

SLAVONSKI BROD

Hrvatska elektroprivreda pustila je u rad novosagrađenu transformatorsku stanicu 35/10(20) kV Brod 4, koja će značajno pridonijeti povećanju kapaciteta mreže, pouzdanosti i kvalitete napajanja električnom energijom zapadnog dijela Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost ulaganja u TS Brod 4 iznosi 9,5 milijuna kuna.

Ona je dio kapitalnih ulaganja HEP-Operatora distribucijskog sustava na distribucijskom području Elektre Slavonski Brod, koja na godišnjoj razini iznose oko 25 milijuna kuna i osiguravaju povećani kapacitet i pouzdanost srednjenaponske mreže na području cijele županije. Glavni izvođač radova na gradnji bila je tvrtka Končar KET, a u realizaciji projekta sudjelovale su domaće tvrtke HELB, Brodska Posavina, Lior-montaža, Leadtech, Ingart, Cromax i CSS.

- Trafostanica Brod 4 jedan je od elektroenergetskih objekata za koje možemo konstatirati da su u službi naših kupaca, u korist gospodarstva i građana. HEP ODS kontinuirano ulaže i ulagat će značajna sredstva u gradnju, rekonstrukcije, revitalizacije, sanaciju i obnovu brojnih elektroenergetskih postrojenja. Tako je samo u 2016. godini HEP ODS na području cijele Hrvatske uložio gotovo milijardu kuna, a jednako visoku razinu ulaganja planira zadržati i u ovoj godini. Te su investicije nužne radi ispunjenja temeljne misije povećanja pouzdanosti i kvalitete isporuke električne energije te poboljšanja naponskih prilika kod kupaca - rekao je prilikom otvorenja Saša Dujmić, član Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Do gradnje TS-a Brod 4, trafostanice su bile smještene u središnjem i istočnom dijelu Slavonskog Broda, što je stvaralo poteškoće u opskrbi zapadnog dijela grada koji je zbog gradnje trgovačkog centra i povećanja broja stanovnika posljednjih godina bilježio povećanje potrošnje električne energije. TS Brod 4 tako je pridonio rasterećenju postojećih TS Brod 1 i TS Brod 3, kao i povećanju pouzdanosti napajanja krajnjih korisnika mreže gradskih naselja u zapadnome dijelu (Budainka i Jelas), te samoga središta grada. Na taj način stvoreni su uvjeti za priključenje novih kupaca, poboljšani tehnički preduvjeti za povećanje fleksibilnosti upravljanja mrežom, a time i pouzdanost napajanja naselja smještenih zapadno od Slavonskog Broda, priopćeno je.R.I.

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike