Regija
MOŽE SE USPJETI I U SLAVONIJI

“Aquarius” slavi svoj 20. rođendan
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

BOŠNJACI

Vrlo uspješna ugostiteljsko-poduzetnička priča dolazi iz Bošnjaka. Restoran “Aquarius”, u vlasništvu obitelji Franjić, slavi 20. rođendan i najbolji je primjer da se rad i upornost isplate i da se i u Slavoniji može uspjeti. “Aquarius” je postao sinonim za tradicionalnu ponudu slavonskih autohtonih jela, a uređen u etnostilu jedini je u županjskoj Posavini nositelj oznake “Okusi Srijema i Slavonije”, kao potvrde kvalitete ponude i usluge.

Antun Franjić u ugostiteljstvu je već više od 40 godina, a zanat je ispekao u najpoznatijim restoranima u Medulinu i Opatiji. Kao konobar radio je s vrhunskim kuharima i upijao njihova znanja i umijeća, jer je znao da će jednoga dana otvoriti i vlastiti restoran. Posao je planirao pokrenuti na moru, ali Domovinski rat i splet okolnosti ipak su presudili da to bude u njegovome selu - u Bošnjacima. Otvorio je malu pizzeriju, posao je dobro krenuo, počeo se širiti i danas je to restoran koji može primiti 180 osoba i koji nudi više od 65 vrsta jela, mesnih, ribljih i drugih specijaliteta.

– Uvijek sam se i kao mladi konobar borio za to da mi gost bude zadovoljan. To mi je i danas prvo i osnovno, jer jedino zadovoljan gosti donosi novi posao i jamči opstanak. To je ključ uspjeha u ugostiteljstvu, jer kad ti se gost ponovno vrati, to je potvrda da dobro radiš - kaže Antun.

- U ovome poslu nema gazdovanja. Traži mnoge žrtve, odricanja i rada bar 12 do 14 sati dnevno. Onaj tko na to nije spreman, neka niti ne pokušava - poručuje.

U restoranu su zaposleni i supruga Marija i jedan sin, drugi pomaže, a i kćerka se pri upisu u srednju školu odlučila za ugostiteljstvo. U restoranu je zaposleno sedam radnika, a ljeti ih bude i više. Antun ponosno ističe da su do sada obučili oko 200 učenika koji su redovito pobjeđivali na natjecanjima, a neki su danas šefovi poznatih restorana u Dublinu, Opatiji...

Franjići su u sklopu restorana otvorili i prenoćište s četiri vrhunski uređene sobe, s ukupno 12 ležajeva. Do kraja godine u planu su još četiri sobe koje su se pokazale kao velika potreba, jer je nedostatak smještajnih kapaciteta u županjskoj Posavini sve veći problem i kočnica razvoja seoskog turizma.

- Lani smo od ožujka do prosinca imali 600 noćenja, a ove godine očekujemo tisuću. Mi smo na bookingu i za prošlu smo godinu dobili visoku ocjenu 9.4 od maksimalnih 10, što nam je svakako razlog za zadovoljstvo i poticaj za još bolji rad kompletnog osoblja - zaključuje Antun.

Značajan jubilej restoran Aquarius proslavit će u subotu svečanom večerom i feštom za sve prijatelje, rodbinu, susjede, dobavljače, poslovne partnere i stalne goste.M.Lešić Omerović

Jedini je u županjskoj Posavini nositelj oznake “Okusi Srijema i Slavonije”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike