Tehno
ADATA PREDSTAVLJA

Vanjski 3D NAND SSD SD600
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

ADATA je predstavio svoj vanjski SSD SD600 koji u svojim izvedbama od 256 GB i 512 GB koristi visokokvalitetni 3D TLC NAND.

Taj pogon postiže brzinu čitanja od 440MB/s i pisanja 430MB/s, čime lako nadmašuje vanjske tvrde diskove. Masa mu iznosi samo 90 g, pa je praktično prenosiv i funkcionira bez prethodne instalacije upravljačkih programa na PC-jima sa sustavom Windows, konzolama Xbox One i PS4 te uređajima s Androidom. SD600 dostupan je u posve crnoj i crveno-crnoj boji, a njegov je sportski dizajn izveden od materijala otpornih na udarce, pa je prikladan za korisnike s aktivnim stilom života.

U skladu sa sportskim izgledom, SD600 nudi brzinu čitanja od 440 MB/s i pisanja od 430 MB/s. Čak i u najboljim okolnostima interni i vanjski mehanički tvrdi diskovi ne mogu pratiti takve performanse. SD600 je otprilike četiri puta brži od pogona s pokretnim dijelovima, postiže kraća vremena učitavanja, što pak rezultira glatkijom izvedbom igara i aplikacija uvijek kad je ključan brz streaming sadržaja.

U pogonu SD600 nalazi se 3D TLC NAND flash. ADATA i branša u cjelini prelazi na 3D/složenu memoriju jer ona nudi veću gustoću, pouzdanost i trajnost u usporedbi sa starijom 2D/planarnom memorijom. SD600 dolazi u kapacitetnim varijantama od 256 i 512 GB.

Moderan i sportski SD600 težak je samo 90 g, što je manje od polovine mase lakših vanjskih tvrdih diskova. Korisnici će ga lako moći smjestiti na razna mjesta – od džepova do ruksaka – a da im ne smeta niti ih opterećuje. SD600 povezuje se s drugim uređajima preko sučelja USB 3.1 i posve je kompatibilan sa stolnim i prijenosnim računalima sa sustavom Windows, konzolama Xbox One i PS4 te uređajima s Androidom bez instalacije upravljačkog programa. Načinjen je od materijala otpornih na udarce kako bi se dodala razina zaštite u slučajevima ispuštanja, padova ili udaraca kakvi su česti u korisnika s aktivnim stilom života. M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike