Tehno
HRVATSKI TIM

Na prvom europskom Big Data Hackathonu
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Na prvom Big Data Hackathonu, čije je pokretanje inicirao Eurostat u suradnji sa Europskom komisijom, dvadesetak timova iz cijele Europe natječe se u rješavanju problemskog zadatka s područja vještina, obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Navedenom inicijativom želi se potaknuti veća upotreba statističkih podataka prilikom donošenja kvalitetnijih odluka vezanih za ključna područja definiranih od strane Europske komisije.

Hrvatsku u Bruxellesu predstavlja tim podatkovnih znanstvenika okupljenih u tvrtki IN2data – dr. sc. Leo Mršić i mr. sc. Igor Kaluđer – koji su ujedno i predavači na diplomskom studiju digitalnog marketinga Visokog učilišta Algebra, te doc. dr. sc. Robert Kopal, prodekan za istraživanje i razvoj, također na Visokom učilištu Algebra.

"Možemo slobodno reći kako je DZS bio vrlo progresivan u odabiru tima koji ima komercijalna iskustva u izradi analitičkih rješenja i aplikacija", naglašava dr. sc. Leo Mršić, direktor tvrtke IN2data i predavač na Visokom učilištu Algebra, "i nadamo se kako bi upravo ovo, i u pogledu iskustva i zbog načina na koji ćemo pristupiti rješavanju zadatka na samom natjecanju, mogla biti jedna od naših prednosti, odnosno da će svakako biti primjetan naš drugačiji pristup problemskom zadatku".M.R.

Najčitanije iz rubrike