TvObzor
THE KILLERS OTVARAJU OVOGODIŠNJI EXIT

Ljubimci publike dolaze na Petrovaradinsku tvrdavu
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Bit će to novi Get EXITed, specijalni događaj u sklopu kojeg je i Robbie Williams prije dve godine priredio pravi spektakl pred više od 33.000 ljudi na Ušću. Vlasnici četiri No.1 albuma i dobitnici čak devet prestižnih nagrada za najbolji svjetski rock-bend The Killers, na Petrovaradinsku tvrđavu dolaze u sklopu ekskluzivne turneje na kojoj će nastupiti u svega desetak zemalja među kojima su SAD, Velika Britanija, Španjolska i Srbija.

The Killers su u proteklih nekoliko godina bili apsolutni headlineri divovskih festivala kao što su Glastonbury, Coachella, Lollapalooza, Rock am Ring i drugi, osvajajući pritom i nagradu za najboljeg festivalskog headlinera i najbolji bend uživo! Zbog svega ovog se očekuje da u Novi Sad ovog srpnja dođe još veći broj posjetitelja iz cijelog svijeta u spektakularnoj uvertiri za četiri dana i noći ovogodišnjeg EXIT festivala.

Četvorka iz Las Vegasa na tvrđavi će premijerno zasvirati neke od pjesama s novog, petog studijskog albuma, koji nam stiže ovoga ljeta. Poput svih njihovih velikih koncerata, set lista će sadržavati i brojne najveće hitove kao što su “Mr. Brightside”, “Somebody Told Me”, “Human”, “Read My Mind”, “When You Were Young”, “Runaways” i brojni druge s impresivne liste pjesama koje već gotovo 15 godina ne silaze s radija i televizije. The Killers su svijet osvojili iznenadno s prvijencem “Hot Fuss” (2004.), koji je postao jedan od najprodavanijih albuma desetljeća i jedan od najvećih debi albuma prema mišljenju magazina Rolling Stone. I iduća tri izdanja, “Sam's Town” (2006.), “Day & Age” (2008.) i “Battle Born” (2012.), nabijena su antologijskim pjesmama i punokrvnim hitovima koji su ih odveli do samog vrha svjetskih top-lista, prodajući desetke milijuna primjeraka uz spotove koje pamte cijele generacije. Iza sebe imaju i kompilaciju B-strana i raritetnih snimaka “Sawdust” (2007.), te kompilaciju najvećih hitova “Direct Hits” (2013.), ali i čak jedanaest singlova koje sad već prema tradiciji objavljuju pred svaki Božić. Ovi singlovi okupljeni su na albumu “Don't Waste Your Wishes”, iz studenoga prošle godine, a cjelokupan prihod, kao i uvijek dosad, ide u dobrotvorne svrhe. The Killers su poznati po humanitarnom radu i aktivizmu, a jedni su od glavnih sudionika globalne kampanje protiv trgovine ljudima, MTV EXIT, koja je 2004. godine krenula upravo s Exita.

Zanimljivo je da su nastali 2001. godine, nakon što je osnivač i pjevač grupe Brandon Flowers, fasciniran koncertom Oasisa i nastupom Liama Gallaghera odlučio postaviti oglas u lokalnim novinama tražeći ostale članove benda. Četvorka se ubrzo okupila u sadašnjem sastavu koji, osim Flowersa, još čine i gitarist Dave Keuning, basist Mark Stoermer i bubnjar Ronnie Vanucci. (N.K.)

PREDGRUPA RIJEČKI JONATHAN

Riječki Jonathan prvi je objavljeni bend koji će svirati uz Killerse na Get EXITedu. Indie rock-petorka osvojila je regiju fantastičnim debijem “Bliss” i EP-em “Getting Closer Is Keeping Us Apart” s kojeg su skinuti hitovi “Maggie”, “Communicate!”, “Try To Get Even” i “Pictures”. Nasljednik, minialbum “To Love…”, inače prvi dio izdanja “To Love Or To Hold”, objavljen je 13. veljače i dosad postao uvjerljivo najveći domaći kandidat za album godine. Nastup s Killersima na Petrovaradinskoj tvrđavi velika je potvrda iznimne kakvoće benda o kojem se sve više priča i izvan regije.

Možda ste propustili...

EPIC DRAMA

Tudori

OBJAVLJEN RED PLOVIDBE DIMENSIONS PARTY BRODOVA

Četiri dana zabave na otvorenom moru