TvObzor
TREĆA SEZONA "MOTELA BATES"

Obiteljski sukobi, ubojstva i brojne zagonetke
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Započinje treća sezona uzbudljive američke serije “Motel Bates”, koja govori o događajima koji prethode radnji filma “Psiho” i gledateljima otkriva kako se psiha Normana Batesa razvijala u njegovoj tinejdžerskoj dobi. Fanovi će doznati sve o mračnoj i izopačenoj pozadini te priče i iz prve ruke saznati koliko je dubok i zamršen njegov odnos s majkom Normom te kako je ona pridonijela nastanku najpoznatijeg serijskog ubojice na svijetu. U glavnim su ulogama Vera Farmiga (Norma) i Freddie Highmore (Norman).

Treća sezona puna je obiteljskih sukoba, ubojstava i zagonetki. U fokusu je evolucija obitelji Bates i Normanova sve manja sposobnost za poricanje onoga što mu se događa te sve što je voljan poduzeti da kontrolira svoju krhku psihu. Na kraju prošle sezone Norma je, iako nevoljko, bila sve više svjesna Normanove psihičke slabosti i bojala se toga što je sve sposoban učiniti.

Poslije predivnog ljeta bliskosti s majkom i života u sigurnosti doma i motela Bates, Normana ponovno muče zebnje o tome što se doista dogodilo Blaire Watson.

Istodobno i Norma preispituje događaje. Prvi put prisiljena je suočiti se s istinom o Normanu. I dalje se razvija Normin duboko zamršen odnos sa sinom.

Norma se okreće drugom muškarcu u svom životu, Normanovom polubratu Dylanu (Max Thieriot) i počinje se neočekivano oslanjati na njega. Taj odnos neizbježno u Normanu probudi ljubomoru i razvija se novi ljubavni trokut između Norme i njezinih sinova. Otuđeni brat i ujak Caleb (Kenny Johnson) vraća se progoniti obitelj.

Vanjski svijet pritišće obitelj kad u White Pine Bay stignu pridošlice, koje glume Kevin Rahm ("Momci s Madisona", "Kućanice"), Tracy Spiradakos ("Revolution") i Ryan Hurst ("Sinovi anarhije"). Nakon što šerif Romero (Nestor Carbonell) cijelo ljeto živi u motelu, on i Norma se zbliže, ali među njima vlada napetost u vezi s Normanom. Nešto nije u redu i unatoč instinktima Romera stalno privlači obitelj Bates, i Norma. Emma (Olivia Cooke), koja također želi doznati što se događa s Normanom, sve je hrabrija i ne boji se posegnuti za onim što želi. Poznato lice Bradley (Nicola Peltz) vraća se i iznenađuje obitelj te priziva stara sjećanja. (N.K.)

 
GLAVNE ULOGE

Glavne uloge u seriji tumače Vera Farmiga (Norma Louise Bates), Freddie Highmore (Norman Bates), Max Thieriot (Dylan Massett), Nicola Peltz (Bradley Martin), Nestor Carbonell (Alex Romero), Kenny Johnson (Caleb Calhoun) i Olivia Cooke (Emma Decody). Gostujuće uloge u trećoj sezoni ostvarili su Tracy Spiridakos i Keenan Tracey. Izvršni producenti “Motela Bates” su Carlton Cuse i Kery Ehrin.

O PRODUKCIJI SERIJE

“Bates Motel” dramska je televizijska serija koju su kreirali Carlton Cuse, Kerry Ehrin i Anthony Cipriano, a producirao Universal Television za televizijski kanal A&E. Serija je prequel filma “Psiho” iz 1960., te prikazuje život Normana Batesa i njegove majke Norme prije događaja koji su prikazani u Hitchcockovom filmu, mjesto radnje je izmišljeni gradić White Pine Bay, u Oregonu, za razliku od filma koji je smješten u gradiću Fairvale, u Kaliforniji, vrijeme radnje je moderno doba, današnje vrijeme. Serija započinje smrću Norminog muža, pa ona kupuje motel smješten na priobalju Oregona da ona i Norman započnu novi život. Serija je snimana u Aldergroveu, u Britanskoj Kolumbiji, u Kanadi, a premijerna epizoda prikazana je u Americi, 18. ožujka 2013. Televizijska kuća A&E odlučila je preskočiti pilot-serije, te su odmah prešli na glavnu radnju serije za koju su odlučili da će imati deset nastavaka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”