TvObzor
HRT: NOVA EMISIJA "ŽENE, POVJERLJIVO!"

Povratak Danijele Trbović u udarni termin
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

Na Hrvatskoj radioteleviziji od 28. ožujka emitirat će se nova pedesetominutna emisija pod naslovom “Žene, povjerljivo!”. Autorski tim ističe kako će biti posvećena “ženama koje stvaraju žene za žene”, a emitirat će se svakoga utorka na Drugome programu Hrvatske televizije s početkom u 20 sati.

“Odlučile smo raditi emisiju kakvu bismo i mi rado gledale. Mi, autorice emisije, žene smo različitih dobnih skupina, udane, neudane, s djecom, bez djece, neke vole prirodu, druge su pak partijanerice, jedne još ne znaju što su bore, druge već ulaze u menopauzu. Šareno društvo, kao što je i naša publika. U studio ćemo također nastojati dovesti gošće koje se razlikuju po godinama, ali i životnim stilovima i pogledima. Na pitanja koja si postavljamo, na dvojbe koje imamo ne nudimo rješenja i zaključke, jer njih ni nema u stvarnome životu. Naša je emisija poput druženja prijateljica na kavi – to je povjerljiv razgovor, nježna potpora koju si međusobno pružamo, sve ispunjeno smijehom na vlastiti račun”, otkrivaju urednice emisije Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas.

“Nekako s proljeća evo i nas žena na Drugome programu Hrvatske televizije, na kojemu često prevladavaju muški, sportski sadržaji. Vjerujem da ćemo pridonijeti ženskoj kvoti i boljoj zastupljenosti ženskih tema i dilema. Raduje me što će se naša moćna, ženska gomilica družiti s dragim nam gledateljicama i, naravno, gledateljima koji su nam posebno dragocjeni. Nadahnuća ne nedostaje, jer je ženska svakodnevica iznimno uzbudljiva i poticajna. Vjerujem da bi svaka od nas, mislim na žene, bila zadovoljna da je mrvicu manje intenzivna i da nam katkad bude i dosadno. Nadam se da dosada neće imati nikakve veze s emisijom Žene, povjerljivo!”, ističe voditeljica Daniela Trbović.

Rubrika “Žena s terena” novinarke Martine Validžić, predstavljat će što se sve može učiniti da svakodnevna utrka žene sa svim obvezama prestane biti naporna i postane jednostavnija. U rubrici “Da mogu novinarke” Barbare Majstorović Ivezić žene različitoga godišta, zanimanja i društvenoga položaja zamišljat će što bi one učinile da mogu, a u rubrici “Žena zmaj” novinarka i urednica emisije Nataša Kraljević Kolbas ispitivat će tzv. obične žene i s njima provoditi dan.

U rubrici “Iz muškoga kuta” novinarka i urednica emisije Maja Tokić istraživat će što o određenoj temi misle i kako na nju reagiraju muškarci. Ispitivat će jesu li razlike između muškaraca i žena lako mjerljive, izražavaju li muškarci i žene jednako emocije, što muškarci žele, a što žene misle da oni žele, kako rješavaju sukobe, a kako slušaju jedni druge.

U prvoj emisiji “Žene, povjerljivo!” gostovat će glumica Ecija Ojdanić, pjevačica u mirovini Ksenija Erker te mlada liječnica i studentica četvrte godine Akademije dramske umjetnosti Mada Peršić.(N.K.)

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike